Britanski soj korone stigao u Srbiju

Britanski soj korone stigao u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na televiziji Prva da je britanski soj korona virusa stigao u Srbiju.

“Veoma sam uplašen, ali je važno da smo to otkrili na vrijeme. Sa nadom kažemo da možemo to zaustaviti”, rekao je on, dodajući kako novi soj donijela devojka iz Londona koja ima blaže simptome, javlja Nova.rs.

Vučić je izjavio kako očekuje da tijekom dana bude cijepljeno 50.000 ljudi, ali je zabrinut i to ne krije jer je jako teško nabaviti nova cjepiva.

“Točno je da sam zbrinut i to ne krijem, jer je danas teže nabavati cjepivo nego nuklearno oružje. U svijetu se događaju nevjerovatne stvari koje smo djelimično predvidjeli”, rekao je Vučić za TV Prva.

U Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu nemaju niti jedno cjepivo, dodao je Vučić.

Navodeći kako je Srbija prva u regiji po broju cijepljenih na 100.000 stanovnika, Vučić je naglasio kako očekuje da već sutra Srbija pretekne Dansku i bude “treća u Europi po broju građana koji su primili cjepivo”.

„Od članica EU bit će samo Malta ispred nas, i na prvom mjestu je Velika Britanija. U svijetu smo na devetom mjestu, a u iduća dva ili tri dana možemo biti šesti ili sedmi. To govori da smo imali mudro vođenu politiku ne samo u zdravstvenom sustavu, kazao je predsjednik Srbije za Prvu televiziju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar