Britanski veleposlanik upoznat s aferom “Peti kat”, a Rade i Darko Bošnjak predmeti u Tužiteljstvu HNŽ

Britanski veleposlanik upoznat s aferom “Peti kat”, a Rade i Darko Bošnjak predmeti u Tužiteljstvu HNŽ

Vlasnik Cuspisa Vinko Kojundžić, kako je i najavio, danas je obavijestio veleposlanstvo Velike Britanije o napadu na njegova djelatnika od strane sina Rade Bošnjaka.

“Danas je 13. dan od kada je moj djelatnik pretučen i meni i mojoj obitelji upućene prijetnje smrću od strane Darka Bošnjaka sina Rade Bošnjaka bivšeg direktora ZZO HNŽ/K, a sadašnjeg savjetnika v.d. direktorice Ane Vidačak. Civilizacijsko dno koje je predstavljalo premlaćivanje mojeg djelatnika od strane Darka Bošnjaka i tri neidentificirane osobe povezano je s aferom „Peti kat“ gdje je njegov otac Rade Bošnjak rukovodio kopiranjem softvera IZIS u vlasništvu moje tvrtke a koji uredno radi u HNK/Ž od 2012 godine te koji zdravstveni profesionalci kao i građani isti svakodnevno koriste. Jedan od najvidljivijih usluga IZIS-a prema građanima su elektronski recepti te ortopedska pomagala”, navodi Kojundžić u jutrošnjem priopćenju.

“Rade Bošnjak nije radio Ilegalno kopiranje IZIS-a s ciljem dobrobiti Zavoda već u korist dvije privatne tvrtke Triple S i Infoherc koje bi onda taj kopirani IZIS iznajmile Zavodu po pet puta većoj cijeni. Otvoreno je pitanje tko je i s čijim novcima financirao Triple S i Infoherc i da li su i tu počinjena neka kaznena djela, a što se nadam da se Tužiteljstvo brzo otkriti”, piše Kojundžić.

Ističe da je činjenica da danas ni nakon 13 dana policija nije identificirala tri nepoznate osobe koje su sudjelovale uz Darka Bošnjaka u napadu na njegovog djelatnika i prijetnjama smrću prema njemu i obitelji

“Stoga smatram da su prijetnje smrću prema meni i mojoj obitelji i dalje na snazi te da Darko Bošnjak koji je još na slobodi kao i tri još neidentificirane osobe planiraju te prijetnje i ostvariti. Pozivam policiju da što prije pronađe preostale napadače kao i Tužiteljstvo da provede sve potrebne zakonom predviđene radnje kako bi ova prijetnja smrću bila eliminirana. S obzirom da su počinitelji još na slobodi pisao sam danas britanskom ambasadoru u BiH kako bih ga upoznao s još aktualnim prijetnjama smrću prema meni kao britanskom državljaninu te aferi ‘Peti kat’”, naveo je Kojundžić.

Upitani o premlaćivanju Martinca, i jesu li identificirane 3 osobe koje su sudjelovale u napadu, u Tužiteljstvu HNŽ kratko odgovaraju

“Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas da je ovo Tužiteljstvo po zaprimljenom podnesku punomoćnika oštećenog Damira Martinca formiralo predmet, vezano za navedeni događaj, te da je isti u radu”, navodi glasnogovornica Ana Rajič. To pak znači da su i Rade Bošnjak, kojeg prema informaciji SIPA-e istražuje Tužiteljstvo i njegov sin predmeti u Tužiteljstvu HNŽ s obzirom da je ranije medijima potvrđeno da se istražuje Peti kat.”

S druge strane, Vanjskotrgovinska komora ne vidi ništa sporno u potezima svog djelatnika Darke Bošnjaka, te on i dalje ide na posao.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar