Još tri dana za kupovinu premije osiguranja

Još tri dana za kupovinu premije osiguranja

Utorak 28. veljača je posljednji dan redovite distribuciju premije osiguranja za 2023. godinu, što znači da su ostala još tri radna dana u kojima osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K  mogu pribaviti godišnju premiju osiguranja čija cijena je 20 KM po osobi.

Kupovinom premije osiguranja osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije za 134 usluge zdravstvene zaštite

Osiguranici koji ne pribave premiju osiguranja do 28.02.2023. plaćaju participaciju za pružene usluge zdravstvene zaštite u ugovornim zdravstvenim ustanovama. Kupovine premije osiguranja oslobođena su djeca do navršenih 18 godina života i dragovoljni darivatelji krvi koji su, tijekom života, krv darovali deset i više puta pod uvjetom da su u 2022. godini imali najmanje jedno darivanje.

Dragovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali pedeset (50) i više puta trajno su oslobođeni osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite

Uplata premije osiguranja za 2023. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta) na  depozitni račun ZZO HNŽ/ K broj: 5550000004873298 (Vrsta prihoda 722 611).

Uplaćene premije potrebno je evidentirati u informacijski sustav Zavoda, a osiguranici to mogu učiniti u jednom od devet područnih ureda Zavoda odnosno na punktovima za distribuciju premije osiguranja u poštama u Mostaru, Čitluku i Neumu.   Također, zahtjev za evidentiranje premije osiguranja osiguranici mogu poslati putem web stranice Zavoda (www.zzo.ba ) na kojoj se nalazi forma za podnošenje elektronskog zahtjeva u kojoj je potrebno navesti ime, prezime i JMB osoba za koje je izvršena uplata i priložiti uplatnicu kao dokaz o izvršenoj uplati. –

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing