• Buđenje u savršenom trenutku: Duvnjak i Pešić uništili Dansku
  • Buđenje u savršenom trenutku: Duvnjak i Pešić uništili Dansku
  • Buđenje u savršenom trenutku: Duvnjak i Pešić uništili Dansku
  • Buđenje u savršenom trenutku: Duvnjak i Pešić uništili Dansku
  • Buđenje u savršenom trenutku: Duvnjak i Pešić uništili Dansku

Buđenje u savršenom trenutku: Duvnjak i Pešić uništili Dansku

SJAJNI ‘KAUBOJI’ Poslije pet uzastopnih poraza od Danaca, uzvraćeno im je u najboljem mogućem trenutku. U Riju smo ih slomili na krilima fantastičnog Duvnjaka i velikim obranama golmana Pešića

Poslije pet uzastopnih poraza, Hrvatska je konačno uzvratila Dancima za sve poraze. I to u najboljem mogućem trenutku pobjedom 27-24 u Riju. Briljirali su Domagoj Duvnjak i Ivan Pešić. Prvi, sjajnim golovima, drugi čudesnim obranama.

Napad nam je od početka funkcionirao

Krenuli smo dobro, odmah je Domagoj Duvnjak iz prvog udarca nagovijestio sjajnu večer. Prvih osam minuta djelovali smo sjajno, Danci su se odbijali od našu obranu, imali smo čak šest različitih strijelaca u početnih 15 minuta.

Napadački je to išlo jako dobro, kombinatorika je funkcionirala pa smo djelovali razigrano i ono najvažnije – raspucano. Nedostajao je još pravi obol golmana, osjetio je to izbornik Željko Babić. Uvodi Ivana Pešića poslije 20 minuta što će se ispostaviti dobitnim potezom.

Pešić ušao pa šokirao Dance obranama

U pet minuta skupio je dvije čudesne obrane čime omogućuje našima miran odlazak na poluvrijeme uz rezultat 15-12. Kvalitetna igra u oba pravca, raspucani Duvnjak i čudesni Pešić otvarali su put do pobjede.

Nastavak utakmice donosi povratak Danaca, ali bili su to tek sitni trzajiHansena, Svana i društva. Od 40. do 45. minute odlazimo na velikih četiri gola razlike, Duvnjak je imao šest zabijenih golova i djelovalo je nezaustavljivo.

Duvnjakovo podizanje forme uoči Francuza

Nastavio je dominirati i Pešić obranama u ključnim momentima, a kad uz njega imate i raspoloženog Duleta, pobjeda je bila sasvim očekivan epilog. Nije bilo nikakvih trzavica do kraja, rutinski smo iskontrolirali meč i zasluženo došli do velike i važne pobjede.

Duvnjak je na kraju zabio osam golova, Pešić devet obrana. Četiri gola zabio je Štrlek, po tri Stepančić i Kopljar. Kod Danaca, Lasse Svan zabio je devet, aMikkel Hansen osam komada. Za njih, slaba utjeha.

Idući veliki test ‘kauboji’ imaju protiv Francuske u subotu od 16 i 30 po srednjeeuropskom vremenu.

HRVATSKA – DANSKA 27-24 (15-12)

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 8, Stepančić 3, Kopljar 3, Gojun 1, Horvat 1 (1), Karačić, Štrlek 4, Čupić 2, Mamić, Slišković 2, Brozović, Kozina 3.

DANSKA: Landin, Green; Mensah 2, Mortensen 1, Noddesbo, Lasse Svan 9, Rene Toft Hansen, Sondergaard, Henrik Toft Hansen, Mikkel Hansen 8 (3), Morten Olsen, Damgaard Nielsen, Christiansen 4.

SUCI: Bojan Lah i David Sok (Slovenija)

SEDMERCI: Hrvatska 1-1, Danska 3-3.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Danska 6 minuta

24sata.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar