• Pali su i domaćini: Hrvatska je slavila protiv Brazilaca u Riju!
  • Pali su i domaćini: Hrvatska je slavila protiv Brazilaca u Riju!
  • Pali su i domaćini: Hrvatska je slavila protiv Brazilaca u Riju!

Pali su i domaćini: Hrvatska je slavila protiv Brazilaca u Riju!

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je domaćina Brazil 80-76 i upisala drugu pobjedu na Olimpijskim igrama! Najbolji u našim redovima opet je bio Bogdanović s 33 poena

Vodio nas je Babo i vukao kada je to bilo najpotrebnije! Hrvatska je na krilima Bojana Bogdanovića pobijedila domaćina Brazil u 3. kolu grupne faze 80-76 i pomaknula se korak prema plasmanu u četvrtfinale Olimpijskih igara!

Hrvatsku je do pobjede vodio Bojan Bogdanović s 33 poena, Dario Šarić je dodao 15, dok su u sastavu Brazila najefikasniji bili Leandro Barbosa sa 16 i Marquinhos s 12 pogodaka.

Basketball - Men's Preliminary Round Group B Brazil v Croatia | Autor: JIM YOUNGfoto: JIM YOUNG

Nismo dobro krenuli, ali dobrim reakcijama kapetana Ukića vratili smo se u igru. Stiskali su Brazilci, ali Bogdanović je sredinom prve četvrtine pogodio tricu i najavio kakvav nastup će imati. Odmah zatim, Ukić je pogodio tricu za prvo vodstvo Hrvatske 15-12.

Može se reći da smo nakon prvog vodstva imali kontrolu nad utakmicom. U jednom trenutku imali smo i 14 poena prednosti (55-41), ali Brazilci su se pred kraj podignuli i došli na samo minus 3.

Basketball - Men's Preliminary Round Group B Brazil v Croatia | Autor: JIM YOUNGfoto: JIM YOUNG

Šarić je nakon skoka u napadu zabio za plus pet. Brazilci su pozvali time-out, ali nisu zabili nakon pauze. Simon je pogriješio u napadu i krivo dodao, a Šarić je morao napraviti faul i poslati Marquinhosa na liniju slobodnih bacanja. Košarkaš Flamenga pogodio je jedno. Aco je zvao time-out, 20 sekundi prije kraja Bogdanović je zabio prvo slobodno bacanje za 78-73, a zatim i drugo za 80-73 te za svoj 33. poen na utakmici.

Brazilci su uspjeli zabiti koš uz faul, kojeg su iskoristili, ali pobjedu naših potvrdio je Ukić, koji je sedam sekundi prije kraja uspio sačuvati loptu za konačnih 80-76.

Hrvatska će u 4. kolu igrati protiv Nigerije u nedjelju u 3.30 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Ključni događaji

LIVE
Najnovije prema najstarijem
Najnovije prema najstarijem
Najstarije prema najnovijem

OI, GRUPA B, 19:15, RIO DE JANEIRO, BRAZIL

Brazil76

80Hrvatska

  • 4. ČETVRTINA

    Rezultat četvrte četvrtine: Hrvatska 21 – 26 Brazil

     

    Bogdanović je otvorio zadnju četvrtinu košem nakon prekrasne asistencije Šarića. Brazilci su pogodili, ali i Simon, koji zabija tricu. Barbosa je, onda, pogodio za 64-55. Garcia je iskoristio jedno slobodno bacanje nakon faula Šarića, a zatim je zabio i dva poena iz igre. Brazilci su došli na minus šest.

     

    Promašio je Bogdanović šut za dva u idućem napadu, ali i Barbosa u isteku napada za tri. Igrali su Brazilci presing na našoj polovici u tim trenucima, ali nisu mogli protiv Bogdanovića, koji je pogodio tricu za svoj 27. poen večeras. S druge strane odgovorio je Barbosa tricom (67-61), a zatim i Guilherme Giovannoni za samo plus 3 naših (67-64). Bilan je povećao prednost na plus 5 svojim 6. poenom, ali Huertas je s druge strane odgovorio na isti način.

     

    Dvije minute i 25 seknudi prije kraja Bogdanović pogađa tricu za svojih 30 poena večeras i naših plus 6 (72-66). Brazilci nisu iskoristili svoj napad, a Šarić je to kaznio i zabio tricu. Odgovorio je Garcia svojom tricom, a zatim i Guilherme Giovannoni. Imali smo dosta prednosti, ali u tren oka smo bili na samo plus 3.

     

    Šarić je zatim, nakon skoka u napadu, zabio za plus pet. Brazilci su pozvali time-out, ali nisu zabili nakon pauze. Simon je krivo dodao, a Šarić je napravio faul i poslao Marquinhosa na liniju slobodnih bacanja. Pogodio je jedno, Aco je zvao time-out, 20 sekundi prije kraja Bogdanović je zabio jedno slobodno bacanje za 78-73, a zatim i dva za 80-73.

     

    Brazilci su zatim uspjeli zabiti koš uz faul, kojeg su iskoristili, ali pobjedu naših potvrdio je Ukić, koji je sedam sekundi prije kraja uspio sačuvati loptu za konačnih 80-76.

  • 3. ČETVRTINA

    Rezultat treće četvrtine: Hrvatska 18 – 19 Brazil

     

    Hrvatska je otvorila drugo poluvrijeme košem za dva, a Brazilci su odgovorili tricom i onda ponovo košem za dva. Zabio je Lima i dobio dodatno bacanje, koje je iskoristio (43-37). Bolje su Brazilci otvorili nastavak i u tren oka stigli su na samo minus 4 (43-39). Šarić je pogodio dva slobodnjaka, a Brazilci su promašili tricu da bi na naš neiskorišteni napad Marquinhos u idućem zakucao za minus 4 Brazila (45-41).

     

    Držao nas je Babo u prednosti zabivši dva slobodna bacanja, a zatim i sjajnim solo prodorom polaže loptu za plus osam (49-41). Brazilci, zatim, nisu uspjeli iskoristiti svoj napad i napravili su faul na Planiniću, koji pogađa jedno slobodno bacanje. Marquinhos je probao pogoditi tešku tricu, ali Luka Babić je nepogrešiv s druge strane i vraća Hrvatskoj dvoznamenkastu razliku (52-41).

    Opet Brazilci nisu iskoristili napad, a to je kaznio Kruno Simon, koji je pogodio tricu i brazilski izbornik Ruben Magnano morao je zvati time-out pri rezultatu 55-41 za Hrvatsku. Barbosa je uspio zabiti nakon time-outa, mi smo promašili svoj napad, a opet je Barbosa bio presudan. Pogodio je tricu za minus 9 (55-46).

     

    Bogdanović je, zatim, pogodio dva slobodna, Šarić je pogodio tricu, ali istekao je napad i nije bilo ništa od tri poena Šarića. Brazilci nisu iskoristili svoj napad, ali jesu naši. Napravljen je faul na Planiniću, koji je pogodio oba slobodna bacanja. Nene je 36 sekundi prije kraja četvrtine spektakularno zakucao, a zatim i zabio za minus 9 svoje reprezentacije (59-50).

  • 2. ČETVRTINA

    Rezultat druge četvrtine: Hrvatska 22 – 14 Brazil

     

    Brazilci su izjednačili na 19-19 na početku 2. četvrtine i zatim poveli 21-19, ali Šarić je prvom tricom na turniru vratio prednost Hrvatskoj. Barbosa je, zatim, promašio dva šuta zaredom, ali nije i Bogdanović, koji je iskoristio oba slobodna bacanja za vodstvo naših 24-21.

     

    Prvo odvajanje Hrvatske bilo je nakon tri minute igre u drugoj četvrtini. Šarić je zabio težak šut za plus pet (26-21). Jedno slobodno bacanje u idućem napadu Brazila iskoristio je Nene, a odmah nakon Šarić je zabio svoju drugu tricu na asistenciju Simona (29-22). Nisu se Brazilci snašli u drugoj četvrtini, već u idućem napadu promašuju šut za 3, a Bilan ih kažnjava za visokih plus 9 (31-22).

     

    Benite je obradovao domaće navijače kada je zabio za dva uz dodatno bacanje (koje je pogodio), ali s druge strane siguran je Bogdanović za 33-25. Benite je u idućem napadu opet zabio za dva, ali Hezonja odličnom tricom povećao hrvatsku prednost. Bogdanović je zabio za prvu prednost naših s dvoznamenkastim brojem. Pogodio je za 2 (38-27), a odmah zatim i dodatno slobodno bacanje.

     

    Nismo iskoristili idući napad, ali je Brazil preko Marquinhosa. Do kraja prvog poluvremena dva puta je pozvan time-out, Brazil je pogodio dva slobodna, ali odmah je, par sekundi prije kraja, odgovorio Bogdanović za plus deset Hrvatske na poluvremenu (41-31).

  • 1. ČETVRTINA

    Rezultat prve četvrtine: Hrvatska 19 – 17 Brazil

     

    Bilan je promašio polaganje u prvom napadu nakon čega je Brazil poveo preko Barbose. Hrvatska nije iskoristila ni sljedeći napad, a Marquinhos je pogodio tricu za 5-0.

     

    Bogdanović je odgovorio košem za dva poena da bi Barbosa ponovo pogodio za vodstvo Brazila pet razlike (7-2). Nismo dobro otvorili utakmicu. Ukić je pogodio za dva, Brazilci su odgovorili, ali onda Hezonja pogađa svoju prvu tricu za 9-7.

     

    Na 9-9 izjednačio je kapetan Ukić i sve je opet bilo na početku. Huertas je pogodio za tri, ali Bogdanović je s druge strane odgovorio tricom. Ukić je, zatim, pogodio tricu za prvo vodstvo Hrvatske na utakmici (15-12)!

     

    S druge strane Huertas je pospremio oba slobodna bacanja da bi Marquinhos na četvrtu asistenciju Huertasa pogodio tricu za novo vodstvo Brazila (17-15). Stvari je na nulu vratio Bogdanović košem za 2. Do kraja četvrtine Hrvatska je uspjela povesti 19-17.

    24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing