Bugojanac iz Linza: Meni je oduvijek želja bila zaigrati za Hrvatsku!

Bugojanac iz Linza: Meni je oduvijek želja bila zaigrati za Hrvatsku!

Znam da je Mateo Kovačić kao i ja rođen u Linzu, znao sam ga viđati tamo, a nedavno smo i pričali na telefon. Ali ipak, moj veliki uzor je Luka Modrić, obožavam ga gledati kako igra…

Moji roditelji su iz Bugojna, često i sam odem tamo. No, obožavam doći na more u Hrvatskoj, a i ujak mi živi u Sv. Ivanu Zelini. Iako sam rođen u Austriji, s hrvatskim jezikom nemam baš nikakvih problema, kaže nam Luka Sučić (18).

Mlada nada Salzburga trebala je biti jedan od velikih aduta Igora Bišćana na Europskom prvenstvu do 21 godine, ali Sučić se također pridružio čitavoj plejadi ozlijeđenih nam igrača (Šutalo, Gvardiol, Sosa…), pa će tako “mini-vatreni” u Kopru biti dosta oslabljeni. A Bišćan na raspolaganju nema ni Josipa Brekala koji je s A reprezentacijom.

– Iskreno, nisam se nadao da ću ovako rano dobiti priliku u prvoj momčadi Salzburga, plan je bio da se tek na zimu priključim seniorima, ali sam već od ljeta bio s njima. Dobio sam šansu, odigrao neke dobre utakmice, pa iskoristio svoju priliku. Da, zaigrao sam i u Ligi prvaka protiv Bayerna, zbog toga sam zahvalan treneru – kaže nam Luka Sučić, pa nastavlja:

– Trema? Da, imao sam malu tremu kada sam zaigrao uz takve zvijezde, ali brzo sam se opustio. Trener me hvali, svi u klubu me hvale, prezadovoljan sam načinom na koji se razvija moja karijera, sada samo tako moram i nastaviti. Planovi? Ma ne razmišljam još o tome, ali još barem dvije godine se vidim u Salzburgu.

Rođeni ste u Linzu, san vam je igrati za Hrvatsku, a jeste li dinamovac ili hajdukovac?

– Haha, u Hrvatskoj ipak navijam za Hajduk. To je ćaća još davnih dana usadio u mene, to se ne mijenja.

Salzburg U19 v Real Madrid U19 - UEFA Youth League - Semi-Final - Colovray Sports Centre

Vi ste mogli nastupati i za austrijsku reprezentaciju…

– Evo i, prije mjesec dana su me zvali iz Austrijskog nogometnog saveza, točnije njihov glavni direktor, željeli su da nastupim za njihovu U-21 reprezentaciju, ali nema šanse. Odbio sam, jasno sam im rekao kako je moj jedini cilj igrati za Hrvatsku. Za mene nema veće časti od toga.

Zanimljivo, u Linzu je već rođena jedna zvijezda hrvatske nogometne reprezentacije – Mateo Kovačić.

– Da, znam da je i Mateo Kovačić rođen u Linzu, čak sam ga znao i viđati tamo, a nedavno smo se i čuli telefonski. Ipak, moj jedini nogometni uzor je Luka Modrić. Gledam svaku njegovu utakmicu, divim mu se kako igra, to je čudo. Igramo sličnu poziciju na terenu, Hrvat je kao i ja, pa mi uz njega stvarno ne trebaju nikakvi drugi uzori.

Kakva su vaša očekivanja od Europskog prvenstva do 21 godine koje sada morate propustiti zbog ozljede?

– Hrvatska ima dobru generaciju, odlične igrače i vjerujem da možemo proći skupinu. Baš sam se veselio ovom okupljanju, do sada sam bio samo u U-17 i U-19 reprezentacijama, ali ovo je ipak nešto više. I to mi je trebalo biti prvo veliko natjecanje. Od drugih igrača upoznao sam tek Vuškovića i Gvardiola, ali evo niti njega nema na ovom turniru – završio je Sučić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing