Bušenje Jadrana šokira i turiste: ‘Pa jeste li vi normalni?’

Bušenje Jadrana šokira i turiste: ‘Pa jeste li vi normalni?’

Aktualne rasprave i dvojbe oko mogućih novih bušotina u našem Jadranu strelovito su se proširile izvan hrvatskih granica. Osim službene Italije, koja je već pokrenula postupak procjene prekograničnog utjecaja na okoliš unatoč tome što u Jadranu sami imaju deset puta više istražnih bušotina od Hrvatske, spominjanje bušotina, platformi i nafte iritira i mnoge europske turiste.
“Pa jesu li vaši normalni? Imate najčišće more u Europi i sad biste radili platforme?! Morate se izboriti da se to ne dogodi! Kako mislite imati i turizam i platforme? Je li to stvarno istina?”, samo su neka od pitanja koja posljednja dva-tri tjedna slušaju hrvatski turistički predstavnici u Njemačkoj.
Hrvatsku za odmor mnogi biraju zbog imidža zemlje prekrasna krajolika i čista mora, a upravo prirodi, kako je posvjedočilo i posljednje istraživanje Instituta za turizam, i daju najviše ocjene. Rizik da se to nagrdi ili ugrozi smeta i običnim kupačima i nautičarima, a naročito su se uznemirili upravo najbrojniji hrvatski gosti – Nijemci.

gradpula.com
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing