Caritas poziva mlade koji imaju poslovne ideje da se prijave na “Your Job” obuku/inkubator poslovnih ideja

Caritas poziva mlade koji imaju poslovne ideje da se prijave na “Your Job” obuku/inkubator poslovnih ideja

Projekt Your Job financira Europska unija, a provodi ga Caritas Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s Udruženjem za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“, Fondacijom Biznis start centar Bar, Caritasom Barske nadbiskupije i Fondacijom Mozaik.

25 mladih iz BiH i Crne Gore biti će odabrano za sudjelovanje na obuci Inkubator poslovnih ideja u Sarajevu od 15. do 17. 2. 2023.godine, koja će biti organizirana u okviru lonac.pro zajednice.  

Troškove obuke i smještaja snosi organizator

Prijave traju do 25. 1. 2023. godine do 16h na linkua više detalja o javnom pozivu možeš pročitati ovdje. 

UVJETI I NAČIN SUDJELOVANJA

  • Pravo sudjelovanja imaju svi mladi od 18 do 35 godina iz programskog prekograničnog područja BiH-CG koji imaju poslovnu ideju ili registrovan start-up mlađi od 3 godine.
  • Po javnom pozivu bit će odabrano 25 učesnika i učesnica iz BiH i Crne Gore za obuku – inkubator poslovnih ideja (obuka i mentorstvo o ključnim elementima poslovnog dizajna/modeliranja).
  • Stručnjaci unutar Startup studija Fondacije Mozaik će pregledati/ocijeniti prijave i odabrati najbolje ideje za narednu fazu.
  • U narednoj fazi, najuspješnijim učesnicima i učesnicama će biti osigurana podrška za nabavku i održavanje osnovnih sredstava i opreme za rad u iznosu do 5.000 EUR. Tokom obuke mladi će naučiti kako pripremiti poslovni plan, koji će kandidovati na takmičenju za finansiranje. Skladno pravilima programa, svi uspješni koji su se prijavili ne mogu ostvariti mogućnosti direktne finansijske podrške, nego će projektni partneri ugovoriti usluge/opremu/radove potrebne za pokretanja poslovanja.
Prijavni obrazac potrebno je popuniti najkasnije do 25.1.2023. godine do 16h u lonac.pro zajednici

Za sve dodatne informacije možeš kontaktirati jednu od dolje navedenih osoba:

Kontakt osoba za BiH: Miroslav Valenta, Caritas BiH, voditelj projekta

Kontakt osoba za CG: Marija Kolović, Caritas Barske nadbiskupije, projekt koordinator

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar