Čestitka povodom Dana općine Prozor – Rama

Čestitka povodom Dana općine Prozor – Rama

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević uputio je čestitku u povodu Dana općine.

Poštovani žitelji općine Prozor – Rama,

Dragi sugrađani,

Ove godine Dan općine dočekujemo u posebnim uvjetima. Koronavirus se raširio i po našem području, te imamo dosta oboljelih od COVID – 19.

Zato sam odlučio Dan općine obilježiti na što skromniji način, uz mali broj sudionika svečane sjednice Općinskog vijeća i bez svečanog ručka, poštujući zapovijedi i preporuke nadležnih kriznih stožera.

Također smo bili planirali u narednih mjesec, dva otvoriti nekoliko kapitalnih objekata koji se upravo završavaju. Riječ je o vodovodima za Gornji i Donji Lug, Hudusko i Naukoviće, zatim objektu gradske mrtvačnice, sortirnice miješanog otpada, objektu crpne stanice Krupić, te uskoro i nove općinske zgrade. U oblasti putne infrastrukture planirali smo obilježiti završene radove asfaltiranja puta od Orašca do Kozla, dio Sinjske ulice, produžetak ulice Dive Grabovčeve, asfaltiranje puta od Ometala kroz Ćališe i  do groblja na Ometalima, pristupnih putova na Ometalima i Rumbocima, puta do naselja Lokve, uređenje puta kroz Sopot,  dio putova kroz Podbor, uređenje potoka Dragić u Perićima i puta kroz naselje, uređunje puta kroz naselja Šćipe i Liska te Lug kao i prve dionica puta Izlaz-Orašac. Kao posebno vrijedan projekt bili smo planirali obilježiti uređenje puta Ripci-Šćit koji se intenzivno radi, kojim se značajno olakšava komunikacija prema Šćitu i Franjevačkom samostanu, te Domu za starije i nemoćne osobe na Šćitu.

Sve ovo što se ove godine uradilo ili je pri završetku, zaslužuje svečanost otvaranja i ona je bila planirana u razdoblju nakon Dana općine. Obzirom na situaciju u vezi sa koronavirusom, odlučio sam otvaranja odraditi formalno a svečanost povodom otvaranja odgoditi za razdoblje kada na svečanost budemo mogli pozvati i Vas, žitelje ove Općine i goste.

Vjerujem da ćete imati razumijevanje za odluku o odgodi svečanosti.

Ovim vas sve još jednom pozdravljam i čestitam 8. rujna, Dan općine Prozor – Rama.

Načelnik općine Prozor-Rama

Dr. Jozo Ivančević

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar