Nastavnicima vizir, a premijer masku nosi u rukama

Nastavnicima vizir, a premijer masku nosi u rukama

Županijski premijer Nevenko Herceg, čija je Vlada donijela stroge preporuke povodom današnjeg početka nove školske godine, tijekom posjete Gimnaziju fra Grge Martića  Mostar u zatvorenoj prostoriji masku je držao u ruci, dok je ravnateljica svoju držala na licu.

I dok je učiteljima cijeli dan na glavi vizir, djeci pri ulasku i izlasku i u hodnicima škole naloženo da nose maske, premijer je, premda je preporuka da se maske u zatvorenom nose, istu skinuo. 

„Učenicima, roditeljima i svim djelatnicima u školama, osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, želim sretan početak nove školske godine, koja je zbog COVID-19 započela u posebnim okolnostima i u uvjetima na koje nismo naviknuti, ali u brizi za svoje i zdravlje najbližih nemamo izbora, nego ih poštovati. Zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, dužni smo prilagoditi se svemu što nove okolnosti od nas traže, kako bismo osigurali najveću moguću zaštitu kako za sve učenike, tako i za cijelu našu zajednicu“, kazao je premijer, a priopćili su iz Vlade.

Ipak, pokazao je da ima i drugi izbor, ne poštovati preporuke. A možda ipak samo lažno moraliziramo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar