Cijeli svijet priča o Slovencu koji je postao predsjednik UEFA-e

Cijeli svijet priča o Slovencu koji je postao predsjednik UEFA-e

Aleksander Čeferin, predsjednik Slovenskog nogometnog saveza, na izvanrednom kongresu koji je održan u Ateni izabran je za predsjednika UEFA-e (Europskog nogometnog saveza). Čeferin je na izborima imao samo jednog protukandidata, Nizozemca Michaela van Praaga, s 42 glasova naspram njegovih 13.

Čeferin će tako zamijeniti Francuza Michaela Platinija koji je u svibnju morao odstupiti s dužnosti predsjednika UEFA-e nakon što ga je Etička komisija Međunarodnog nogometnog saveza kaznila s četiri godine zabrane rada u nogometu.

Po zanimanju odvjetnik

Kandidati su u nastupnim govorima obećali pomoći manjim zemljama i ligama koje su suočene sa sve izraženijom podjelom između nekolicine bogatih klubova i svih ostalih, a pritom su se osvrnuli na moguću reorganizaciju Lige prvaka te su najavili borbu protiv osnivanja super lige kojom prijete bogati klubovi.

“Velika je čast biti izabran, ali istovremeno to je i velika odgovornost. Moja mala Slovenija je vrlo ponosna zbog ovoga, a nadam se da ćete jednog dana i vi biti ponosni”, rekao je Čeferin, a piše slovenski Siol.

Ovaj Slovenac, koji je po zvanju odvjetnik, u veljači 2011. godine je izabran za predsjednika Slovenskog nogometnog saveza, a zahvaljujući njegovom djelovanju i organizacijskom iskoraku saveza, izgrađen je nogometni centar vrijedan 8.5 milijuna eura, te je sjedište saveza iz Ljubljane prebačeno u Brdo pri Kranju.

net.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar