Cijena markica za 2017. ista, a fond ZZO HNŽ-a planira povećanja prihoda

Cijena markica za 2017. ista, a fond ZZO HNŽ-a planira povećanja prihoda

U direkciji Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije/ kantona Upravno vijeće Zavoda održalo je 30. redovitu sjednicu.

Na održanoj sjednici usvojen je izvadak iz Zapisnika s prethodne sjednice Upravnog vijeća, deset izvješća, pet odluka te Plan rada Stručne službe Zavoda, Plan javnih nabava i Financijski plan ZZO-a HNŽ/ K za 2017. godinu.

Financijski plan Zavoda za narednu godinu planiran je u iznosu od 121.931.000 KM. U odnosu na Plan iz 2016. godine Financijski plan za 2017. godinu povećan je za 2,18%.

„Napravili smo realnu procjenu prihoda i na temelju iste planirali smo rashode za narednu godinu. Ovo je realan plan koji možemo ispuniti izuzev ako se ne dogodi nešto što u ovom trenutku nismo u mogućnosti predvidjeti. Ovakav Plan, između ostalog, rezultat je uvedenih promjena u načinu poslovanja Zavoda. Povećanje prihoda i smanjenje nepotrebne potrošnje dali su pozitivan rezultat koji se, između ostalog, ogleda u povećanju sredstava planiranih za naše tri bolnice kojima će, u narednoj godini, ugovorna sredstva biti povećana za 1.100.000 KM“, kazao je direktor Bošnjak.

Usvojeni Financijski plan bit će upućen Vladi Hercegovačko-neretvanske županije/ kantona na daljnje postupanje.

Jedna od usvojenih odluka je Odluka o visini premije osiguranja za 2017. godinu. Govoreći o ovoj Odluci direktor Zavoda je informirao članove Upravnog vijeća o tomu da je, na posljednjoj sjednici, Skupština HNŽ/ K prihvatila prijedlog ovoga Vijeća po kojemu su djeca do navršene 18. godine života oslobođena sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite. Kako je kazao direktor, Rade Bošnjak, oslobađanje ove kategorije osiguranika od osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite za Zavod znači i manje sredstava na prihodovnoj strani. Unatoč tomu Zavod apsolutno razumije i uvažava socijalno stanje i ekonomsku moć naših osiguranika te je prijedlog Zavoda da premija osiguranja (markica) iznosi 20 KM po osiguraniku kao i prethodnih godina, a vrijeme redovite distribucije da bude od 15.12.2016.godine do 01.03.2017. godine. Ovaj prijedlog Zavoda Upravno vijeće jednoglasno je prihvatilo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing