Član ureda visokog predstavnika motociklom ozlijedio dvije djevojčice, ali neće odgovarati za to

Član ureda visokog predstavnika motociklom ozlijedio dvije djevojčice, ali neće odgovarati za to

U nesreći koja se dogodila 12. studenog u Sarajevu, u kojoj su ozlijeđene dvije maloljetnice, sudjelovao je vozač Marcus Morgner, njemački državljanin koji ih je udario motociklom.

Ova informacija potvrđena je za ‘Dnevni avaz’. Kako piše portal ‘Istraga’, riječ je o o uposleniku OHR-a.

Dana 12.11.2022. godine u 18:30 sati na kolniku raskrižja ulica Zagrebačka – Terezija – Most Suade i Olge, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se prometna nesreća. Tada je došlo do udara i obaranja na kolnik maloljetnog pješaka rođena 2007. godine i maljoljetnog pješaka rođena 2006. godine iz Sarajeva, od strane motocikla marke Kawasaki, kojim je upravljao vlasnik-vozač M.M. (1970.) iz Njemačke. 

Ozlijeđenim osobama liječnička pomoć je ukazana na KUM UKC Sarajevo, nakon čega su upućene na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je maljoljetna djevojčica rođena 2007. godine zadržana na daljnjem liječenju, a maljoljetna djevojčica rođena 2006. godine je nakon ukazane liječničke pomći upućena na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten dežurni Županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ), a očevid na mjestu događaja su obavili službenici Uprave policije MUP-a SŽ. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedene prometne nezgode“, rečeno je ranije iz MUP-a SŽ.

Kako je za ‘Dnevni avaz’ potvrdila glasnogovornik Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić, njemački diplomata Marcus Morgner koji je u ulici Terezije motociklom udario dvije maloljetnice, neće biti procesuiran u BiH.

On se pozvao na imunitet i neće biti kazneno gonjen u Bosni i Hercegovini“, kazala je Bavčić za ‘Dnevni avaz’. Ovaj diplomata, za kojeg portal Istraga.ba navodi da je uposlenik OHR-a, mogao bi u našoj zemlji eventualno kazneno odgovarati ukoliko mu Njemačka ukine imunitet.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing