Čović pušta Središnju Bosnu niz vodu

Čović pušta Središnju Bosnu niz vodu

Zlatna mladež ide u krilo Bradare, totalni kaos u HDZ-u BiH.

Predsjednica FBiH i bliska suradnica čelnika HDZ-a BiH Lidija Bradara ima ogromnu odgovornost i vrlo kompliciranu ulogu popeglati nepopravljivo  narušene odnose u županijskoj organizaciji HDZ-a BiH u Središnjoj Bosni.

U toj stranci se nemilosrdno obračunavaju lokalni tajkuni i odmetnute  stranačke hijene.

Bradari je vrlo teško jer se kao visoka dužnosnica HDZ-a BiH ipak prioritetno mora posvetiti županijskim i lokalnim trzavicama, i to u izravnim sudarima s nekim članovima najviših stranačkih tijela.

Naime, već duže je poznato kako OO HDZ-a BiH Kiseljak, Bradarina lojalna  baza, ne sudjeluje aktivno u radu ŽO HDZ-a BiH, a radi se o najvećoj organizaciji u Središnjoj Bosni čiji bi izlazak zapravo potresao HDZ BiH u toj Županiji.

To je prepoznao čelnik stranke Dragan Čović pa je već ranije na unutarstranačkim izborima izabrao Lidiju Bradaru za svoju zamjenicu i pozicionirao je na mjesto predsjednice FBiH i time dao veliku važnost Kiseljaku.

Raskol se nastavlja

Izvori Dnevnog lista su naglašavali kao krucijalno nezadovoljstvo Suzane Krišto, nekadašnje mlade perjanice stožerne stranke koja je bila kadar Marinka Čavare i ŽO HDZ-a BiH.

Raskol u HDZ-u BiH se nepovratno nastavlja. Izborom Daria Plavčića za predsjednika ŽO mladeži HDZ-a BiH Lidija Bradara i Radoje Vidović totalno marginaliziraju političku moć Marinka Čavare jer on gubi kontrolu nad mladeži, ali i vrlo uspješnog vijećnika na sljedećim lokalnim izborima.

Ako se uzme u obzir kako je Bradara pored korektnih odnosa s načelnikom   Kiseljaka i Mladenom Ramljakom pa onda i sa Stjepanom Dujom i Novim Travnikom, Matišićem i Vrljićem iz Uskoplja i Bugojna nema sumnje kako će nakon lokalnih izbora vrh stranke biti pred jednostavnim izborom. Lidija  Bradara i njezina odabrana ekipa mora i zapravo možda i može spasiti obraz  i dignitet posrnulog HDZ-a BiH.

U čitavu tu priču ne uklapa se ministar zdravstva Anto Matić koji je svojim  ponašanjem i izrodio Hrvatsku vitešku stranku. To je jedan od gorućih izazova za Lidiju Bradaru. Ima informacija iz Viteza da će Matić biti  ‘prisiljen’ na povlačenje.

Nasukani brod

Jajce pak nije više u rukama Ive Šimunovića (HDZ BiH). Generalno, HDZ BiH  u Središnjoj Bosni je već nasukani brod.

Vrlo je čudno da Dragan Čović u javnom prostoru uopće ne komentira trulež u stranci. U Livnu je HDZ BiH isprašen izvan vlasti, stožerne  stranke nema u  Vladi zeničko-dobojske županije. Nadobudni “navijač Veleža”, ima preči prioritet, osnovati hercegovačku plin kompaniju i uvući hrvatski narod u sukob s Amerikom koja financira južnu plinsku interkonekciju.

Kako doznaje Dnevni list iz pouzdanih izvora, pred lokalne izbore dogodit će se neki senzacionalni lokalni izlazni transferi iz HDZ-a BiH u Središnjoj Bosni.

J. S.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar