URED NAČELNIKA: Očitovanje na medijske objave HDZ BiH Rama

URED NAČELNIKA: Očitovanje na medijske objave HDZ BiH Rama

Nakon održane redovne 37. sjednice Općinskog vijeća Prozor-Rama gdje se kao tema našlo i izvršenje proračuna u 2023. godini, kao i korištenje sredstava pričuve iz ureda načelnika općine Prozor-Rama reagirali su na medijske napise HDZ BiH povodom održane sjednice.

Očitovanje donosimo u cijelosti: 

Ramski HDZ BiH po tko zna koji put zbraja kruške i jabuke kako bi nekako obmanuo žitelje općine Prozor-Rama. Uz iskazano potpuno neznanje Zakona o proračunima, kroz priopćenje pisano u uredima HE Rama, oni daju laži kako je kao načelnik svojevoljno potrošio 330.000 KM, kako je bilo troškova mimo usvojenih proračuna i slično. Takve obmane nastavljaju se kroz tvrdnje o „obilatom jelu i piću“ načelnika kroz troškove reprezentacije.

Vidljivo je da je ovakav pristup HDZ-a BiH prilično jadan. Ovim se pokazuje gdje je uzrok nikakvom statusu ramskog HDZ-a BiH u centrima kojima pripadaju. Lažima o načelniku i o proračunu pokušava se zamagliti velika nesposobnost predsjednika Kluba HDZ-a BiH Drage Tule i u radu Općinskog vijeća i posebno u rukovođenju pogonom Hidroelektrane Rama. Ovih dana aktualan je izbor generalnog direktora i šest izvršnih direktora Elektroprivrede HZHB Mostar. Drago Tule koji rukovodi najvećom, natpolovičnom proizvodnjom električne energije u navedenom javnom poduzeću, nije se izborio ni za jedno mjesto za stručnjake iz Rame u upravi od sedam članova, a nije ni u Nadzornom odboru ili bilo kojem tijelu u Elektroprivredi HZHB Mostar.

Znači, zahvaljujući njemu i njegovom društvu, Rama ostaje na marginama pri svim odlučivanjima u Elektroprivredi HZHB. Drago Tule o tome ne smije ni pričati, pa onda pokušava lažima o proračunu nametati narodu neke druge teme, da se ne bi pričalo o njegovoj nesposobnosti.

A usput, mislimo da mu je bilo bolje da i on potroši poneku marku na reprezentaciju, da sjeda i razgovara s ljudima, da poboljša utjecaj svog pogona (u kojemu je pisao priopćenje), jer ovaj sadašnji status Rame najbjedniji je od kada postoji Hidroelektrana Rama.

Ali, vjerojatno on i nema pravo na reprezentaciju, to pravo je on predao onima iz Posušja, Čapljine, Širokog brijega i Mostara koji sjede u brojnim mostarskim uredima Elektroprivrede HZHB. A ti Tule piši priopćenja…

Načelnik:

dr. Jozo Ivančević

Općinsko vijeće Prozor-Rama održalo redovnu 37. sjednicu

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing