CRNA GORA: Napadač prvo ubio djecu, a onda je nastavio dalje. Ubio ga je sugrađanin

CRNA GORA: Napadač prvo ubio djecu, a onda je nastavio dalje. Ubio ga je sugrađanin

Kako crnogorski portal ‘Vijesti’ navodi, 34-godišnji Vuk Borilović usmrtio je danas deset osoba na Cetinju, nakon čega je ubijen.

Dežurna tužiteljica Andrijana Nastić rekla je za TV ‘Vijesti’, nakon okončanog očevida, da su na mjestu događaja zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su iz Kliničkog centra dobili informaciju da su još dvije osobe podlegle ozljedama.

Ubijeno je i dvoje djece, a među šestoro hospitaliziranih – dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) – je i jedan policajac. Napadača je, kako je kazala Nastić, usmrtio sugrađanin.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin priopćio je da je napadač pucao na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

“On je, u tom trenutku, upotrebom vatrenog oružja (lovačke puške) ubio dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo 11 godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja, te je usmrtio još sedam osoba, a ranio šest”, naveo je Brđanin.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić su obišli KCCG, su razgovarali sa direktoricom Liljanom Radulović, a potom otišli i na Cetinje.

Radulović je kazala medijima da su u tu ustanovu primljene četiri ozlijeđene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti. Abazović je najavio da će na nivou države biti proglašen trodnevna žalost, koju je večeras proglasila Prijestonica Cetinje na svojoj teritoriji, prenosi portal ‘Vijesti’.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar