CRNA GORA: Od ponoći počinje izbora šutnja, na izborima u nedjelju sedam kandidata

CRNA GORA: Od ponoći počinje izbora šutnja, na izborima u nedjelju sedam kandidata

U Crnoj Gori od ponoći počinje izborna šutnja u povodu predsjedničkih izbora koji će se u toj zemlji održati  u nedjelju, 19. ožujka, a na kojima sudjeluje sedam kandidata.

Uz aktualnog crnogorskog predsjednika Milu Đukanovića, koji je kandidat Demokratske partije socijalista, kandidati su i čelnik prosrpskog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, Jakov Milatović iz Pokreta Evropa sad (PES), čelnik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, te influencer Jovan Radulović.

Đukanoviću, Mandiću i Milatoviću daju se velike šanse za ulazak u drugi krug izbora, a prema istraživanjima javnog mnijenja među kandidate za drugi krug ulazi i čelnik Demokratske Crne Gore i nekadašnji predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je svoj nastup tokom sučeljavanja gradio na građanskoj retorici ističući da je “čovjek bez tereta prošlosti”, te da njegova stranka baštini evropske vrijednosti i da je podržavaju svi narodi koji žive u Crnoj Gori.

Metodolog Miloš Bešić rekao je za crnogorske medije da nema nikakve sumnje da će se o predsjedniku Crne Gore odlučivati u drugom izbornom krugu

“Nema nikakve sumnje i da će Đukanović biti u drugom krugu. Ono što ne znamo je tko će biti njegov takmac u drugom krugu”, kazao Bešić, istaknuvši: “Moguće je da Milatović, Mandić i Bečić budu relativno blizu i da s vrlo malom razlikom imate u drugom nekog od njih trojice.”

Također danas bi crnogorski predsjednik Milo Đukanović trebao raspisati izvanredne parlamentarne izbore nakon što je četvrtak raspustio parlament jer je istekao rok od 90 dana koji je mandatar Miodrag Lekić imao za sastavljanje nove vlade.

Parlamentarni izbori moraju se održati najkasnije 80 dana od dana raspisivanja izbora, prenosi Mina. Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović za danas je sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost nakon što je jučer u toj zemlji provedena opsežna akcija tijekom koje je uhićeno više policajaca.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing