Crnogorac ipak nije uspio biti ravnopravan protivnik sjajnom Filipu Hrgoviću

Crnogorac ipak nije uspio biti ravnopravan protivnik sjajnom Filipu Hrgoviću

Ono što se kroz analize prije meča moglo pretpostaviti, to se u okršaju Filipa Hrgovića i Marka Radonjića dogodilo. Crnogorac je hrabro prihvatio meč, a takvim se u istom i pokazao. No, hrabrost i srčanost je nažalost sve što je on u ovaj meč donio. Na kraju smo vidjeli još jednu rutinsku pobjedu Filipa Hrgovića, 13. u njegovoj profesionalnoj boksačkoj karijeri.

Sve je “El Animal” još jednom riješio bez da je ijednom bio ugrožen. Ukratko, prva runda meča nije vrijedna previše spomena jer je donijela ispitivanje snaga i potragu Hrgovića kako da prođe kroz kontragard svog protivnika, a već u drugoj rundi pokazao je kako je to otkrio.

Radonjića, koji se očito za ovaj meč nije imao vremena dovoljno dobro kondicijski pripremiti, hrvatski je teškaš četiri puta tijekom druge runde slao na pod. Svaki puta činilo se kako je tu sve gotovo te da će sudac odbrojati do deset, no digao je Radonjić svaki put ruke u gard, a sudac mu je dozvolio nastavak.

U trećoj rundi očekivao se furiozni napad Hrgovića, no to se nije dogodilo. Tek u završnici je napao i serijom udaraca još jednom poslao na pod Crnogorca, koji se ponovno vratio te izdržao do kraja runde. Ipak, nakon što mu je pet puta odbrojao, a onda dozvolio nastavak, sudac je procijenio kako nastavak meča ipak nema smisla te se u četvrtu rundu nije niti ušlo.

Za očekivati je kako će Hrgoviću sad napokon uslijediti veliki meč protiv boksača sličnog renomea i ambicija. Bude li sve po planovima Eddieja Hearna iz Matchroom Boxinga, to će biti Kongoanac Martin Bakole.

Ispod teksta možete vidjeti kako se odvijala akcija kroz runde.

1. runda

Kako se ovdje radi o boksačima suprotnih gardova, meč je krenuo pomalo pasivnije, uz ispitivanje snaga. Hrgović je tražio distancu, dok je Radonjić tražio udarac zadnjim krošeom. Nije u prve dvije minute viđen gotovo niti jedan pravi pogodak, dok je posljednja minuta runde donijela direkt Hrgovića nakon kojeg je Crnogorac kratko izgubio ravnotežu, no ostao je u meču te je krenuo tražiti otvoreniji okršaj.

2. runda

Druga dionica meča započela je otvorenije, a sve manje respekta vidimo kod Crnogorca koji svakako želi borbu. Tražio je Radonjić svoj kroše, ali u jednom trenutku slijedi udarac Hrgovića iz kontre, nakon čega je Radonjić na podu. Ustao se nakon brojanja i nastavio okršaj, no sad ipak malo opreznije, s ciljem da izdrži do kraja runde. Ipak, nije uspio u tome, na ulasku u posljednju minutu runde Hrgović još jednom pogađa i novo brojanje je tu. Ustao se Radonjić, ali nije ni to potrajalo dugo te je po nakon jednog udarca po treći put završio na podu. Osam sekundi prije kraja runde nova serije Hrgovića. Radonjić je četvrti put na podu, ali zvono za kraj runde ga ostavlja u meču.

3. runda

Nije odmah Hrgović nasrnuo na početku runde, nego je polako radio na poziciju iz koje će napasti. Radonjić ga pokušava isprovocirati i pozvati na spuštanje garda, nakon čega traži svoj kroše, no pametno hrvatski boksač sve eskivira. Sredinom runde napad Filipa, nekoliko udaraca u tijelo te je Crnogorac na koljenima i to je novo brojanje, ali i novi povratak u meč. Srčani Radonjić nije se predavao, tražio je svoj udarac, ali vrlo opreznog protivnika imao je protiv sebe. Nije se Hrgoviću žurilo završiti meč i treća runda je također došla do kraja.

4. runda

Očekivao se početak četvrte runde, no sudac je pogledavši Radonjićev govor tijela procijenio kako to nema smisla i meč je završen pobjedom Filipa Hrgovića.

/Izvor: sportske.jutarnji.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar