CRVENI KRIŽ: Implementacija projekta “Mladi u službi starih”

CRVENI KRIŽ: Implementacija projekta “Mladi u službi starih”

Implementacija projekta Crvenog križa općine Prozor-Rama pod nazivom „ Mladi u službi starih“ započela je od 3. lipnja 2022. godine.

Projekat se provodi u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, ReLOaD2 koji finansira Europska unija(EU), a implementira razvojni program Ujedinjenih nacija(UNDP).

Projekt sufinancira općina Prozor-Rama

Projekt je osmišljen da bi se osobama u potrebi(starije i invalidne osobe) tj. ranjiva grupa pomoglo da dobiju usluge kućne njege.

“Naš cilj je poboljšati život osoba sa invaliditetom i osobama starije životne dobi kojima je potrebna pomoć. Projektom koji će trajati u razdoblju od 6 mjeseci( od 03.06.2022.godine-02.12.2022.godine), naši korisnici će imati direktnu pomoć u vidu redovnih posjeta mobilnog tima kojeg čine: Njegovateljica, Socijalni radnik i volonteri Crvenog križa”, poručuju iz Crvenog križa općine Prozor-Rama.

Planirane aktivnosti odnose se na redovne posjete( 2-3 puta sedmično), prilikom kojih će se za odabrane korisnike pružati konkretne usluge kao što su:

Pomoć korisnicima pri održavanju osobne higijene
Dostava hrane- pripremanje obroka
Dostava lijekova
Čišćenje kuće i okućnice

Obavljati razgovor o potrebi korisnika( razgovori i druženje u svrhu prevladavanja usamljenosti)
Pomoć pri obavljanju administrativnih i sličnih poslova kod nadležnih institucija

Obzirom da projekat obuhvata marginaliziranu populaciju, cilj nam je imati za rezultat socijalizaciju ciljane grupe, te stvaranje osjećaja društvene odgovornosti i socijalne inkluzije kod mladih.

Za više informacija možete se obratiti na broj tel: 036/770-533 ili 063/040-204 Daniel Tučić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar