CRVENI KRIŽ PROZOR-RAMA: Staro-novo vodstvo nastavlja s planiranim aktivnostima

CRVENI KRIŽ PROZOR-RAMA: Staro-novo vodstvo nastavlja s planiranim aktivnostima

Na posljednjoj 8. Sjednici II saziva Skupštine Crvenog križa Prozor-Rama izabrana su radna tijela, novi saziv Skupštine, Predsjednik skupštine, članovi Predsjedništva te Predsjednik Crvenog križa, članovi Nadzornog odbora, kao i zastupnici u Skupštini Crvenog križa na razini HNŽ i FBiH.

Nakon Izborne sjednice skupštine održana je prva sjednica Predsjedništva novog saziva na kojoj je produljen mandat Tajniku Danijelu Tučiću, novi mantat 2022.-2026. godine

Obzirom je istekao mandat starom sazivu Skupštine, predloženi su novi članovi. Tajnik CK Daniel Tučić dao je prijedlog istih članova, osim Ante Markešića na čije je mjesto predložena Luca Baketarić, predsjednica mladih Crvenog križa Prozor-Rama. Tučić je istaknuo kako Baketarićeva po automatizmu treba biti član Skupštine CK. “Luca će imati imati puno posla u radu s mladim volonterima te joj želim dobrodošlicu”, zaključio je Tučić, čiji je prijedlog jednoglasno usvojen.

Izbor Predsjednika Skupštine Crvenog križa Prozor-Rama

Tajnik CK je obrazložio kako je prije Skupštine održana sjednica Predsjedništva CK, na kojoj je bio prijedlog da gosp. Pero Kovačević ostane predsjednik Skupštine CK. Kovačević je prihvatio mandat za sljedeće četiri godine. Odluka je jednoglasno usvojena.

CRVENI KRIŽ: Prikupljeno 69 doza krvi na prvoj ovogodišnjoj akciji

Izbor članova predsjedništva Crvenog križa

Stari članovi Predsjedništva CK Prozor-Rama su: Josip Juričić, Enes Letica, Pero Kovačević, Marko Barešić, Ante Filipović, Nevenka Faletar, Elmin Islamović, Ante Markešić i Boris Faletar. Upućen je prijedlog o razrješenju i novom imenovanju. U novom sazivu ostali su isti članovi izuzev Ante Markešića na čije mjesto je došla Luca Baketarić, predsjednica mladih CK Prozor-Rama. Odluka je jednoglasno prihvaćena.

Izbor predsjednika Crvenog križa

Nakon što je prijedlog da na mjestu Predsjednika CK ostane gosp. Josip Juričić dat na glasovanje zastupnicima u Skupštini, on je jednoglasno usvojen. Juričić će tako i sljedeće godine obnašati dužnosti Predsjednika CK.

Prikupljene 43 doze krvi na drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja

Izbor nadzornog odbora Crvenog križa

Stari članovi Nadzornog odbora bili su: Mara Franjić, Semir Letica, Filip Šimunović, Zvonimir Faletar i Danijel Burečić. Prema prijedlogu predsjednika CK gosp. Josipa Juričića svi članovi su ostali isti izuzev Zvonimira Faletara, na čije je mjesto došao Slaven Bošnjak Šudić i Semira Letice na čije je mjesto došao Edin Paljanin, što je bio i prijedlog Predsjedništva CK. Odluka je jednoglasno usvojena.

Izbor zastupnika u Skupštinu Crvenog križa HNŽ

Gosp. Daniel Tučić, tajnik CK je rekao kako su prethodne četiri godine zastupnici u skupštini CK HNŽ bili gos. Josip Juričić i gos. Elmin Islamović. Prijedlog predsjedništva CK je bio da isti zastupnici ostanu i sljedeće četiri godine, a, prijedlog je jednoglasno usvojen.

CRVENI KRIŽ: Na trećoj redovnoj akciji prikupljeno 29 doza krvi

Izbor zastupnika u Skupštinu Crvenog križa FBiH

Tajnik Crvenog križa također je istaknuo kako je prethodne četiri godine svoju ulogu zastupnika u Skupštini CK FBiH dobro obnašao gosp. Pero Kovačević te predložio da Kovačević ostane na istoj dužnosti. Odluka je jednoglasno prihvaćena.

“Na sjednici predsjedništva razgovaralo se o tome da se stave mlađi članovi u predsjedništvo i skupštinu, no međutim tajnik gos. Daniel Tučić je inzistirao na tome da ostanu isti članovi. Razlog tome je što CK općine Prozor-Rama s ovim zastupnicima funkcionira odlično”, kazao je Juričić tijekom Skupštine. Juričić je potom zahvalio i čestitao svim starim-novim zastupnicima na dužnosti koju će obavljati.

“Hvala svim zastupnicima, predsjedniku CK i predsjedniku skupštine koji nam puno pomažu u radu”, kazao je tajnik CK Daniel Tučić.

Crveni križ Prozor-Rama je u 2022. godini nastavio sa svojim redovnim djelovanjem i akcijama. Održane su tri redovne akcije darivanja kriv, kao i ona u Ustirami. Ukupno su prikupljene 163 doze krvi.

U tijeku je i provedba projekta “Mladi u službi starih” kojim je Crveni križ aplicirao na natječaju Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), a koji financira Europska Unija (EU), implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP). Projekt “Mladi u službi starih osoba” sufinancira Općina Prozor-Rama.

Cilj projekta je povećanje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba širenjem i pružanjem socijalnih usluga u lokalnoj zajednici za njihovu bolju socijalnu uključenost.

CRVENI KRIŽ: Provode se aktivnosti projekta “Mladi u službi starih osoba”

Podsjećamo, iz Crvenog križa Prozor-Rama uvijek veliku zahvalnost iskazuju i mladim volonterima, bez čije nesebične pomoći realizacija određenih akcija ne bi bila moguća. Valja napomenuti kako je upravo volonterka Crvenog križa Prozor-Rama, Katarina Bošnjak, među mnoštvom volontera iz cijele BiH proglašena “Volonterom godine”.

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing