Crveni križ Prozor-Rama u 2018. godini prikupio 367 doze krvi darivatelja

Crveni križ Prozor-Rama u 2018. godini prikupio 367 doze krvi darivatelja

Crveni križ Prozor-Rama u sklopu svojih redovnih aktivnosti tijekom 2018. godine organizirao je 4 redovne i 2 izvanredne akcije dragovoljnog darivanja krvi na kojima je prikupljeno 367 doza krvi.  Također su podijelili preko 350 paketa pomoći potrebnima. Jedna su od najangažiranijih i organiziranijih NVO organizacija na ovim prostorima.

“Rad Crvenog križa Prozor-Rama financira općina Prozor-Rama na čemu se posebno zahvaljujemo. Naravno, mi smo aplicirali za različite projekte kao što su potpora za darivanje krivi od Federalnog ministarstva zdravstva, nabavka humanitarne robe od INA Hold d.o.o. Sarajevo, unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom i osoba starije životne pomoći od Federalnog ministarstva  rada i socijalne politike, zatim pomoć i poboljšanje  života osoba u potrebi od Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.” – Kazao je Daniel Tučić, tajnik CK Prozor-Rama.

Crveni križ Prozor-Rama je u 2018. godini podijelio više od 350 paketa pomoći. Pakete pomoći osigurali su općina Prozor-Rama, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Crveni križ F BiH, Crveni križ HNŽ-a, Crveni križ Turske, LOT Jablanica (pripadnici turskog bataljuna) te anonimni donatori.

Članovi CK Prozor-Rama posjetili su i izbjeglički kamp u Salakovcu te dali svoj doprinos. Potrebnima podijelili su i svježi paradajz koji su dobili od Podravke.

“Pored svojih redovnih aktivnosti kao što su organiziranje polaganja prve pomoći za vozače gdje je uspješno položilo 120 osoba organizirali smo obilježavanje različitih svjetskih dana kao što je Svjetski dan zdravlja, Tjedan crvenog križa kada smo besplatno mjerili tlak i šećer, obilježili smo Svjetski dan dobrovoljnog darivanja krvi, Tjedan borbe protiv tuberkuloze… Potrebnim osobama podijelili smo 1500 komada pelena i 600 za djecu. Također smo osigurali različita ortopedska pomagala: 11 bolničkih kreveta, hodalice za odrasle 6 komada, 9 pari štaka i još puno toga. Ništa to ne bismo mogli postići bez velike podrške naše općine i drugih donatora. Posebnu zahvalnost iskazujemo našim volonterima koji su uvijek spremni pomoći.”- rekao je Tučić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar