ČUDESNI CHELSEA PRVAK EUROPE, KOVAČIĆ ODIGRAO NAJVAŽNIJE MINUTE U ŽIVOTU, GUARDIOLA NA KOLJENIMA!

ČUDESNI CHELSEA PRVAK EUROPE, KOVAČIĆ ODIGRAO NAJVAŽNIJE MINUTE U ŽIVOTU, GUARDIOLA NA KOLJENIMA!

PORTO – Stadion Dragao. Gledatelja 16.000. Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska).

MANCHESTER CITY: Ederson – Walker, Dias, Stones, Zinčenko – Bernardo Silva (od 64. Fernandinho) Gundogan, Foden – De Bruyne (od 60. Gabriel Jesus) – Mahrez, Sterling (od 77. Aguero). TRENER: Josep Guardiola.

CHELSEA: Mendy – Azpilicueta, Thiago Silva (od 39. Christensen), Rudiger – James, Jorginho, Kante, Chilwell – Havertz, Werner (od 66. Pulišić), Mount (od 80. Kovačić). TRENER: Thomas Tuchel.

ŽUTI KARTONI: Gundogan (34), Rudiger (57), Gabriel Jesus (88).

Pep Guardiola dočekao je finale Lige prvaka nakon punih deset godina. dočekao ga je u ulozi favorita, jer njegov City jača je momčad od Chelseaja. S druge strane naš Mateo Kovačić očekivano nije našao mjesto u udarnoj postavi kluba iz Londona. Stanka zbog ozljede bila je duga i hrvatski veznjak sigurno nije 100 posto spreman, a samo najspremniji igrači mogu igrati veliko finale.

Chelsea je bolje izgledao od prve minute, iako je prvu utakmicu šansu na utakmici imao Sterling, ali sjajnu dugu loptu svog golmana Edersona nije najbolje prihvatio, a da je bio bi sam pred golom Mendyja. Potom je na scenu stupio Chelseajev napadač Werner. U prvoj je sjajnoj prilici reagirao šeprtljavo, u drugoj loše. Havertz Mount su ga ‘hranili’ sjajnim loptama, ali nije (ni) to bila Wernerova večer. No, Thomas Tuchel itekako je bio zadovoljan s igrom svojih igrača. Jasno se vidjelo da bolje izgledaju i da će imati nove šanse za pogotke.

image

CARL RECINE Afp

City je nakon toga malo došao do svoje igre, ali unatoč boljem posjedu, nije Guardiolina momčad bila na očekivanoj razini. De Bruyne na poziciji lažnog centarfora nije bio dovoljno iskoristiv, a Cityjev vezni red bez njega nije dovoljno dobar. De Bruyne je ipak u 28. minuti uposlio Fodena u mat poziciji, ali mladi veznjak nije uspio nadmudriti Mendyja koji je pravovremeno izašao s vrata.

Kad smo već pomišljali da će poluvrijeme završiti 0:0 ukazao se Chelsea. Mount je u 42. minuti sjajnom loptom izbacio Havertza koji je sam pojurio prema golu, potom je zaobišao Edersona i lagano ubacio loptu u praznu mrežu. Chelsea je zasluženo poveo, golom je okrunio bolje poluvrijeme, unatoč lošoj završnici Wernera. City pak igrom nije zaslužio gol. U drugom poluvremenu Chelsea je nastavio u sličnom ritmu, iako je bio nešto manje opasan. No, City je zato bio potpuno nemoćan. Kad je u 59. minuti De Bruyne nastradao u jednom duelu te je morao izaći iz igre, Guardioli se sigurno zacrnilo pred očima. Ušao je Gabriel Jesus koji je sigurno bolji centarfor od belgijskog veznjaka, ali De Bruyne je nenadoknadiv u igri Cityja. I Chelsea je u prvom poluvremenu zbog ozljede izgubio Thiaga Silvu, ali Brazilac je ipak stoper kojeg možeš nadoknaditi.

image

MICHAEL STEELE Afp

Pep Guardiola ponovno nije uspio. Potpuno zasluženo, jer njegova momčad odigrala je daleko ispod svoje razine. Naravno, zasluge za to apsolutno imaju Tuchel i njegovi igrači, koji su u obrambenom bloku bili gotoov pa savršeni. Da su imali malo više koncentracije mogli su utakmicu riješiti puno prije samog kraja.

Mateo Kovačić nije igrao u tri finala Lige prvaka koje je osvojio kao igrač Real Madrida. Sinoć je dobio 15-tak minuta. Žao nam je što nije dobio koju više, ali vjerujemo da mu neće previše smetati. Mateo zna da je itekako važan igrač Chelseaja i da bi njegova uloga u finalu bila bitno veća da nije bilo ozljede. Napokon, ušao je u finalu, prvi put u karijeri…

 

/Izvor: Jutarnji.hr/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar