Čudesni hrvatski rukometaši s 14 razlike u polufinale!

Čudesni hrvatski rukometaši s 14 razlike u polufinale!

Hrvatski rukometaši izborili su polufinale Europskog prvenstva nakon što su senzacionalno u Krakowu svladali domaćina Poljsku s 37:23 (15:10) u jednoj od najnevjerojatnijih utakmica u povijesti hrvatskog sporta.

U šokantnom danu na EP-u u Poljskoj dogodila su se dva čuda – prvo je Norveška svladala Francusku, a potom je Hrvatska protiv Poljske ganjala pobjedu od 11 razlike, a igrači Željka Babića pobijedili su s nevjerojatnih 14 razlike. U stvorenom krugu Hrvatska, Francuska i Poljska su završili s po šest bodova, a naši rukometaši su prošli u finale zahvaljujući senzaciji u Krakowu i jednim od najvećih iznenađenja u povijesti europskog rukometa.

Hrvatska je prvo poluvrijeme dobila s 15:10, a u prvih deset minuta drugog dijela serijom 8-0 naši rukometaši su poveli s 23:10 i počeli vjerovati u čudo. U 46. minuti Hrvatska je povela s s najvećih 30:13, a do kraja je uspjela sačuvati pobjedu protiv nemoćnih i izgubljenih Poljaka.

Kod Hrvatske su najbolji bili Manuel Štrlek s 11 golova, Marino Marić je postigao sedam, a Zlatko Horvat pet golova, dok je vratar Ivan Stevanović imao 13 obrana. Poljake je predvodio Karol Bielecki s četiri pogotka.

Ranije su u našoj skupini Norvežani su senzacionalno pobijedili olimpijske, svjetske i europske prvake Francuze s 29:24, dok je Bjelorusija bila bolja od Makedonije s  30:29. Norveška je pobjednik skupine s devet bodova, Hrvatska je druga sa šest, koliko imaju i Francuzi i Poljaci, Bjelorusija je peta s dva boda, a Makedonija posljednja s jednim bodom.

Hrvatska će 29. siječnja igrati polufinale u Krakowu sa Španjolskom, dok se u drugom polufinalu sastaju Njemačka i Norveška.

Utakmici u Krakowu nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je u trodnevnom posjetu Poljskoj. Predsjednica se sa suprugom Jakovom je prije utakmice u svlačionici ispratila rukometaše i zaželjela im uspjeh, a potom je na tribinama dvorane Tauron odgledala utakmicu zajedno s hrvatskim navijačima.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar