Vlada HNŽ- Potpisani ugovori o stipendiranju

Vlada HNŽ- Potpisani ugovori o stipendiranju

U osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije želim Vam čestitati na dosadašnjem uspjehu u školovanju, temeljem kojega ste u jakoj konkurenciji dobili stipendije i subvencije za smještaj u studenske domove“, kazao je, u prigodi potpisivanja ugovora o stipendiranju, dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, dodavši kako je od 1139 prijavljenih njih 363 dobilo stipendije, a  27 subvenciju smještaja u studentski dom.

„Naša županija u postojećim ekonomskim uvjetima i fiskalnim kapacitetima, ulaže značajna sredstva u visoko obrazovanje. Spomenut ću stalno grantovsko sufinanciranje dva sveučilišta na razini od 7.700.000,00 KM, sufinanciranje studenskih domova, te stipendiranje i subvencioniranje smještaja u studentske domove,“, kazao je predsjednik Herceg.
Dodao je, također, kako će biti nastavljeno stipendiranje još 800 studenata koji su ranijih godina ostvarili to pravo, što čini više od 1300 stipendija i subvencija za što je u Proračunu HNŽ planirano 1.633.000,00 KM.

„Temeljni cilj vašeg rada treba biti stalno obrazovanje, usavršavanje i napredovanje – to od vas očekuju vaši roditelji, profesori i cijela društvena zajednica“, istaknuo je predsjednik Herceg stipendistima, čestitajući i želeći im nastavak uspješnog školovanja.

„Analizirajući pristigle prijave izdvojili smo studente koji su uspješno završili srednjoškolsko obrazovanje, a na poseban način one koji su temeljem uspjeha oslobođeni mature“, kazao je dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa, čestitajući studentima  koji su ostvarili pravo na stipendije.

U izjavi za medije, ministar Hadžović kazao je kako je iznos pojedinačne stipendije 120,00 KM, a subvencije 189,00 KM.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar