Cvitanović: Čast svima, ali potpora Hrvatske nam je najbitnija

Cvitanović: Čast svima, ali potpora Hrvatske nam je najbitnija

Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona, HDZ 1990 će voditi nadstranačku politiku i punim kapacitetom pružiti potporu reformama koje će omogućiti ravnopravniji položaj Hrvata u BiH“, kazao je Ilija Cvitanović tijekom sastanka s veleposlanikom RH, Ivanom Del Vechiom.

Inače, Ilija Cvitanović, vršitelj dužnosti  predsjednika HDZ-a 1990 i dr. Zdravko Kuzman, zastupnik HDZ-a 1990 u Federalnom parlamentu, sastali su se jučer, 26. siječnja, u Sarajevu, s veleposlanikom Republike Hrvatske Ivanom Del Vechiom.

„Republika Hrvatska je, kao potpisnik Daytonskog mirovnog sporazuma, jamac opstojnosti Bosne i Hercegovine, s posebnim naglaskom na opstojnost i ravnopravan položaj hrvatskog naroda u njoj“, kazao je Ilija Cvitanović, kojem je ovo, preuzevši funkciju v.d. predsjednika HDZ-a 1990, prvi sastanak sa stranim diplomatskim predstavnicima. „Smatram kako su, u diplomatskom svijetu, glas i potpora Republike Hrvatske za Hrvate u BiH najvažniji, te sam stoga prvi sastanak odlučio upriličiti s Vama“, kazao je Cvitanović hrvatskom veleposlaniku.

Dr. Zdravko Kuzman informirao je veleposlanika Republike Hrvatske o ukupnim političkim zbivanjima u Federaciji BiH, upoznavši ga sa stavovima kluba zastupnika HDZ-a 1990, koji će, unatoč oporbenom djelovanju, uvijek podržavati rješenja koja idu na dobrobit hrvatskog naroda i F BiH.

Veleposlanik Del Vechio je izrazio potporu stavovima HDZ-a 1990 i spremnosti za nadstranačko vođenje politike, kada je riječ o hrvatskim nacionalnim interesima u BiH, priopćeno je iz ove stranke.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing