Poništena odluka Senata o povećanju cijena diploma

Poništena odluka Senata o povećanju cijena diploma

Senat Sveučilišta u Mostaru na sjednici održanoj u ponedjeljak donio je odluku o povećanju cijena tiskanja i promocije diploma na 200 KM.

Odluka Senata je danas poništena, te su sada na snazi prethodne cijene.

“Studentski zbor je na sjednici održanoj u ponedjeljak odmah reagirao i za vrijeme sjednice smo izrazili neslaganje s tom odlukom. Nažalost, došlo je do toga da budemo preglasani. Nakon sjednice Senata predsjedništvo Studentskog zbora održalo je hitni sastanak i uložili smo žalbu na navedenu odluku. Taj zahtjev smo odmah uputili svim dekanima, odnosno članovima Senata Sveučilišta u Mostaru. Na današnjoj sjednici iznijeli smo naš stav u vezi sa spomenutom odlukom i jednoglasno smo podržani, te je odluka poništena. Mislim da je Studentski zbor napravio ono što se od njega očekuje i ono što je njegova temeljna zadaća borba za studente”, kazala je Janja Marušić, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, a prenosi portal Pogled.ba.

Ona je istaknula kako je Studentski zbor bio spreman i na daljnje korake u slučaju da žalba na odluku nije usvojena. Kao jedan od demokratskih načina borbe za prava studenata navela je studentski prosvjed, ali kako se žalba pokazala kao dobar potez.

“Na slijedećoj sjednici Senata bit će prijedlozi o novim cijenama diploma i naravno da će Studentski zbor iznijeti svoj stav. Mi nismo protiv da se cijene ujednače na svim fakultetima”, riječi su Janje Marušić.

Cijene tiskanja i promocije diploma sada se razlikuju na pojedinim fakultetima. Na Ekonomskom fakultetu za promociju morate izdvojiti 70, a na Filozofskom fakultetu 160 KM.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar