Cvitanović: Iz Sarajeva napadaju Grabar-Kitarović jer skrbi za prava Hrvata u BiH

Cvitanović: Iz Sarajeva napadaju Grabar-Kitarović jer skrbi za prava Hrvata u BiH

Iz sarajevskih medijskih i političkih krugova ponovno dolaze napadi na predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović. Zamjeraju joj to što se nije susrela s drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH, Željkom K., čiji su simpatizeri preko transparenata, u vrijeme njegove predizborne kampanje, pozivali na “nabijanje na kolac” te ju častili prostačkim riječima. Kažu, to je čin političke i diplomatske agresije Hrvatske na BiH, a sam Željko K. je rekao kako predsjednica RH unosi nemir i nestabilnost u BiH.

Napade na predsjednicu RH za Dnevnik RTV Herceg-Bosne komentirao je predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Predsjednica RH Grabar-Kitarović naučila je na napade svake vrste koji dolaze od pojedinih političara iz Sarajeva, a nekada i iz Banja Luke. Drugo, onaj koji je rekao da predsjednica RH unosi nemir u BiH, taj isti je unio najveći nemir u politički život u BiH, to je sadašnji član Predsjedništva BiH Željko Komšić”, rekao je Cvitanović, dodajući da ne zna koja je izjava Grabar-Kitarović bila toliko problematična da bi se prema njoj tako odnosilo.

Predsjednik HDZ-a 1990 smatra da nekome u BiH možda smeta što se aktualna predsjednica drži Ustava RH te skrbi za Hrvate iz BiH.

“Grabar-Kitarović je poručila da će skrbiti o pravima Hrvata u BiH, da će se zalagati za njihova prava, kao i do sada. Naravno, to meni ne smeta, nama ne smeta i hrvatskom narodu ne smeta. To je njezina dužnost i obveza. Predsjednica Hrvatske se nalazi u predizbornoj kampanji pa je poslala poruke kako će obnašati naredni mandat koji će dobiti i za koji sam siguran da će ju većina Hrvata u BiH podržati”, istaknuo je Cvitanović.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar