Cvitanović: Nemamo veze sa napadom na Krišto, razlog je egzodus naroda iz Livna

Cvitanović: Nemamo veze sa napadom na Krišto, razlog je egzodus naroda iz Livna

Borjana Krišto dopredsjedavajuća PS BiH navela je u izjavi za HMS da je napad na nju izvršio član HDZ 1990. Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović za TV1 je kazao da on osobno ne poznaje mladića koji je to uradio, premda možda i jeste član HDZ 1990 ali to nije razlog napada, nego su razlog napada su potpuno druge stvari.


“Ukupna situacija u društvu, pogotovo situacija u Livnu gdje je eskalirao egzodus hrvatskog naroda, zadnja događanja oko udruge Hrvatska žena, i ukupno loš odnos prema narodu, tako da tu uopće ne vidim nikakve mogućnosti povezivanja HDZ-a 1990 s tim slučajem i ne vidim da se tu nešto strašno i dogodilo po informacijama koje imam. Ne znam uopće da li se tu neko kamenovanje i dogodilo”, kazao je Cvitanović.

Govoreći i reakciji fratara nakon što se otkrilo da je udruženje “Hrvatska žena” dobilo 100. tisuća  KM, i koje je poslalo saopćenje u kojem je rečeno da će taj novac dati za rekostrukciju crkve u Livnu, Cvitanović ističe da je vrlo čudno da se Župni ured Livno odjednom pojavljuje kao primalac sredstava.

“Morate znati da sam ja bivši… sjemeništarac Franjevačke gimnazije u Visokom i razočaran sam u time što sam pročitao. Pet dana nakon toga što se došlo do istine na koji način se pare daju podobnim udrugama najistaknutnijim članovima HDZ-a, da se pojavi Župni ured kao adresa kojoj su namjenjena ta sredstva, to je u najmanju ruku vrlo čudo. Zašto u samom projektu nije navedeno da se ta sredstva predviđaju za to? Zašto samostanima u Kraljevoj Sutjesci, Kreševu ili u Rami nisu data ta sredstva ili za renoviranje samostana u Viskom? Dakle vrlo čudno se pojavljuje župni ured Livno. Iako je to sve istina, na vrlo čudan način se pojavljuje”, mišljenja je Cvitanović.

On je dodao da po svim međunarodnim agencijama koje ocjenjuju stepen korupcije Bosna i Hercegovina se nalazi na samom dnu u svijetu.

“Niže smo rangirani od svih onih zemalja za koje mi u Bosni i Hercegovini imamo percepciju kao o apsolutno neuređenim zemljama. Ne znam uopće postoji li razina kojom bi gradirao na kojoj razini je transparentnost kada je u pitanju dodjeljivanje sredstava ovog tipa, udrugama, medijima i nekakvim sportskim organizacijama. Tu ako niste politički podobni sigurno ne možete ostvariti nikakvu dobit od toga”, zaključio je Cvitanović.

(Vijesti.ba)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar