CZ Prozor-Rama – Izvješće: Na području općine Prozor-Rama nema pozitivnih na koronavirus

CZ Prozor-Rama – Izvješće: Na području općine Prozor-Rama nema pozitivnih na koronavirus

Na području općine Prozor-Rama nema evidentiranih pozitivnih na koronavirus. Policija i sanitarna inspekcija poduzimaju sve mjere kako bi pristigli iz inozemstva postupili u skladu s odredbama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva HNŽ-a.

U izvješću Civilne zaštite Prozor-Rama koje je upućeno jutros između ostalog navodi se da su jučer, 17.03.2020. bila aktivna tri požara; na Paljikama, kod Hera i kod Gliba.

Iz JKP „VODOGRAD“ informacija da je stanje sa vodoopskrbom na području općine normalno.

Iz aktivnosti Policijske stanice Prozor-Rama izdvojeno je slijedeće:

  • 3.2020. godine djelatnici PS Prozor – Rama su izvršili provjeru za 3 osobe koje su došle iz inozemstva te nisu bile prijavljene kod nadležnih institucija.
  • 3.2020. godine pronađene su dvije osobe koje su kršile izrečene mjere epidemiološke službe samoizolacije , te za iste sačinjena službena zabilješka i proslijeđena nadležnoj sanitarnoj općinskoj inspekciji radi izricanja sankcija.
  • 3.2020. godine u 17.30 sati djelatnici PS Prozor – Rama zaprimili su od Uprave policije HNŽ-a brzojavku u kojoj se traže podatci o osobama i putnicima kojima su od strane Federalnog inspektora izrečene mjere samoizolacije. Kontaktirano je 6 osoba te je utvrđeno da iste poštuju izrečene mjere samoizolacije.

Dana , 18.3.2020. godine u 8.00 sati od sanitarnog inspektora općine Prozor – Rama zaprimili smo sljedeće izvješće ;

  • Dana, 17.3.2020. godine sanitarni inspektor općine Prozor – Rama je po prijavama građana, a uz asistenciju djelatnika PS „RAMA“ izdao 4 prekršajne prijave osobama za ne prijavljivanje svog dolaska i ne davanja podataka za epidemiološki upitnik Domu zdravlja „RAMA“, pri dolasku u BiH iz zaraženih područja novim korona virusom , kao i osobama koje su svjesno kršile naložena im pravila samoizolacije ( zdravstvenog nadzora ) i slobodno se kretali među stanovništvom.
  • Ukupan broj evidentiranih osoba koje su došle iz inozemstva na područje naše općine do 18.3.2020. godine u 8.00 sati je 74 .

Još nije evidentiran niti jedan slučaj pozitivan na COVID 19.

Molimo sve novo pristigle građane da se putem telefona obvezno jave u Dom zdravlja „Rama“ na brojeve 036 771 880 ili hitni poziv 124 ili policijska stanica 122 i sanitarni inspektor 063 796 332.

Dana , 17.3.2020. godine Načelnik općine donio je odluku o skraćenom radnom vremenu u tijelima uprave općine Prozor – Rama , a sve radi zaštite i sprječavanja širenja korona virusa i štetnih posljedica po zdravlje djelatnika.

Djelatnicima koji imaju određena stanja bolesti , trudnoća i sl. dozvoljava se rad od kuće , također se daje preporuka svim javnim ustanovama i poduzećima da razmotre i urede radno vrijeme sukladno situaciji i potrebama rada svoje ustanove / poduzeća.

Novo radno vrijeme je od 8.00 do 13.00 sati.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar