Dalić objavio popis za prijateljske utakmice na turneji u Americi

Dalić objavio popis za prijateljske utakmice na turneji u Americi

Krajem ožujka hrvatska nogometna reprezentacija kreće s prvim pripremama za Svjetsko prvenstvo 2018. i igrači će otputovat  na mini-turneju u SAD gdje će igrati dvije prijateljske utakmice.

Prvu s Peruom 24. ožujka u 1:30 u noći sa petka na subotu u Miamiju te s Meksikom 28. ožujka u 2:30 u noći s utorka na srijedu u Arlingtonu kraj Dallasa.

– Pred nama su dvije bitne utakmice, to će biti dobar test, dvije momčadi koje igraju na SP-u kao i mi – rekao je izbornik Zlatko Dalić na početku pressice.

 

Golmani: Subašić, L. Kalinić, Livaković

Obrana: Ćorluka, Vida, Lovren, Vrsaljko, Jedvaj, Strinić, Mitrović, Nižić, Leovac, Pivarić

Vezni red: Modrić, Rakitić, Kovačić, Brozović, Badelj, Rog, Pašalić, Bradarić

Napad: Mandžukić, N. Kalinić, Perišić, Kramarić, Pjaca, Čop, Rebić, Santini

Luka Modrić?

– Pratim situaciju, pričao sam s Lukom, brine me, ali poznavajući Luku, bit će pravi kada bude trebalo. Meni je važnije da se oporavi od ozljede i da što prije zaigra. Ima problema kao i svi mi, ali time se neću baviti….

– Od kada sam došao u HNS na mjesto izbornika, nastojim izbjegavati probleme, ne stvartati probleme i u komunikaciji s javnošću je samo pozitiva. Ne vidim i ne želim probleme, ono što hoću je dobra atmosfera, bez toga nema napretka… Izjasnio sam se oko stožera, rekao sam koje ljudi želim u stožeru, ne trebam ponavljati. Najvažnije je da kompletiram stožer do priprema za Rusiju, još nam fali jedan skaut za Island, fitness coach i fizio… 12 izbornika je prije mene slagalo stožer neovisno i slobodno, ne vidim problem da biranm i ja svoj stožer neovisno i samostalno.

Vedran Ćorluka?

– Nisam  išao na derbi Spartak – Lokomotiv jer nisam znao hoće li se igrati. Vedran Ćorlulka je spreman, trebam ga, on će ići s nama i u SAD, znam da je dugo pauzirao, znam da nije u formi, ali on je jedan od lidera, ima moje povjerenje, očekujem ga pravog, u Rusiji nije igrao posljednje tri utakmice jer su zaleđeni tereni, bio bi rizik da je igrao po takvim terenima.

Vlašić?

– Neke igrače kao što su Vlašić, Benković, Moro, Sosa, Ćorić.. Perspektiva je, ali nije u prvoj momčadi, žao mi je da mladi igrač ne igra i da nije u kadru. Ako igra, ako je u kadru, onda može računati na mjesto. Prvo mora igrati u klubu, neki stariji igrači mogu preskočiti, ali mladi moraju igrati….

Psiholog?

– Ne razmišljam o psihologu u reprezentaciji, toliko vjerujem dečkima da im ne treba takav vid pomoći. Mislim da sam ja dovoljan. Trener nije samo taktika, mora znati sve probleme, pokušati riješiti, razgovarati s igračima…

Livaja?

– Poslao sam Vukojevića da gleda Livaju, tko zabije deset golova, ne može biti van interesa. Ovaj put sam se oslonio na igrače koji su bili u kadru. Ali ako nastavi ovako igrati, mora biti u uskom fokusu…

/Izvor: 24sata.hr/

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar