Dan žalosti u Širokom Brijeguna dan pokopa nesretno preminulih brata i sestre

Dan žalosti u Širokom Brijeguna dan pokopa nesretno preminulih brata i sestre

Obitelj je čistila spremnik za vodu (čatrnju) kada je unutar spremnika došlo do akumuliranja raznih vrsta plinova koji su ih omamili, a potom i ugušili

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević donio je odluku da će Grad Široki Brijeg proglasiti Dan žalosti na dan kada bude pokop nesretno preminulih Antonia Zeljke (24) i  njegove sestre Ivane Cigić (38). Ivanin suprug Ivica (44) primljen je nakon ovog tragičnog događaja u mostarsku bolnicu i smješten na liječenje na odjelu za reanimaciju i anesteziju Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar i nalazio se u stabilnom stanju.

Podsjećamo, u petak u večernjim satima alarmirane su spasilačke službe u Širokom Brijegu nakon prijave o nesretnom događaju pri izvođenju radova čišćenja spremnika za vodu (čatrnje).

U spremnik se najprije spustio Antonio Zeljko i započeo s ispumpavanjem vode uz pomoć motorne pumpe. Uslijed njezinog rada došlo je do stvaranja raznih plinova unutar spremnika koji su omamili Antonia. Antoniju je u takvom, zatvorenom prostoru, u kombinaciji s plinovima, postalo loše, što je Ivica primijetio. Odmah mu je došao pomoći, međutim, i on se u takvim uvjetima onesvijestio. Ivana ni trenutak nije dvojila da ode pomoći mužu i bratu. Muža Ivicu uspjela je podignuti iznad razine vode i postaviti ga posljednjim atomima snage u polusjedeći položaj. Žena je herojski postupila i spasila život mužu. Na žalost, više nije imala snage, izgubila je svijest i potonula.

Ubrzo je došla rodbina, priskočili su susjedi i prijatelji, koji su pozvali hitnu pomoć, policiju i GSS i vatrogasce. Pripadnici GSS-a izvukli su ih iz spremnika nakon čega se pristupilo reanimaciji. Nažalost, brat i sestra su preminuli, dok je Ivica nakon pružene prve pomoći prevezen u mostarsku bolnicu.

Iza Ivane ostalo je četvero djece: Filip, Nika, Mia i Lovro. Najmlađi Lovro na jesen će u školu, a najstariji Filip u 8. razred.

Susjedi kažu da su to bili vrijedni ljudi, a da će se ovakva tragedija koja se ne pamti dogoditi, nitko nije mogao niti naslutiti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar