Danas rekord u BiH: Potvrđena 324 slučaja koronavirusa

Danas rekord u BiH: Potvrđena 324 slučaja koronavirusa

U Bosni i Hercegovini u srijedu su potvrđena 324 nova slučaja zaraze koronavirusom što je najveći broj u jednom danu od izbijanja epidemije, prema podacima koje su objavili entitetski zavodi za javno zdravstvo.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirali su 1209 uzoraka a zaraza je potvrđena u 190 slučajeva. U Republici Srpskoj testirana su 653 uzorka a 134 ih je bilo pozitivno na koronavirus.

Pojedinačno je najveći broj novozaraženih u Sarajevu gdje je virus SARS-CoV-2 potvrđen kod još 67 osoba a umrle su dvije osobe koje su zbog zaraze bile na bolničkom liječenju. Još je jedna žena zaražena koronavirusom preminula u bolnici u Mostaru.

U RS-u je najveće žarište zaraze Banja Luka gdje je 20 novih slučajeva odnosno ukupno više od tisuću od pojave virusa. U tom entitetu od utorka nije bilo smrtnih slučajeva no zato je u bolnici u Zvorniku u istočnoj Bosni zaražen njezin direktor, dvoje liječnika i šest medicinskih sestara.

Predstavnici ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u BiH u srijedu su isporučili 20 tona zaštitne opreme bolnicama u BiH namijenjene zdravstvenim djelatnicima.

Donacija sadrži troslojne zaštitne maske, naočale, odijela i rukavice.

U cijeloj BiH trenutačno se aktivnima smatra nešto više od 4500 slučajeva zaraze koronavirusom.

U BiH od izbijanja epidemije u ožujku provedeno više od 120 tisuća testiranja a zaraza je potvrđena u nešto više od 9 tisuća slučajeva.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar