Danas više oblačnosti, u večernjim satima se očekuju pljuskovi

Danas više oblačnosti, u večernjim satima se očekuju pljuskovi

Jutros je u Hercegovini, zapadanim i jugozapadnim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 7:00 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Drvar i Ivan-sedlo -2, Jajce i Sarajevo -1, Grude, Sanski Most i Tuzla 0, Livno i Zenica 1, Mostar 2, Bugojno 3, Neum 5, Gradačac 6, Bihać 10 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas više oblačnosti u Hercegovini gdje se u večernjim satima očekuju pljuskovi. U Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postupno povećanje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stupnjeva.

2.12. 2021. Četvrtak

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem dijelu zemlje. U planinskim dijelovima sa slabim snijegom. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stupnjeva.

3.12. 2021. Petak

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama prije podne sa kišom i susnježicom koji bi u drugoj polovini dana prešli u snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar slabi i prije podne postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stupnjeva.

4.12. 2021. Subota

Umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U večernjim satima u centralnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom, a u višim područjima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu do 8 stupnjeva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar