Dani kosidbe na Kupresu – Strljanica 2015.

Dani kosidbe na Kupresu – Strljanica 2015.

Prvi koncert u sklopu manifestacije bit će održan u prekrasnom ambijentu Herceg etno sela u Međugorju, u četvrtak, 2. srpnja u 20 sati, a u okviru Hercegovačkog kulturnog ljeta. Nastupit će folklorni ansambli „Fundacion Colombia folklore” iz grada Cali u Kolumbiji, Goc-Tas Culture Association Folk Dance Group iz Nikozije (Sj. Cipar), KUD „Gorjanac” , ženska skupina „Ljelje” i tamburaši iz Đakova, folklorni ansambl „Dopravar” iz Bratislave (Slovačka), folklorni ansambl „Mladost” iz Samobora, a bit će tu i Kupreški bećari i HKD “Napredak” iz Kupresa.

CIOFF međunarodni festival “Dani kosidbe – Kupres 2015.”, ove se godine organizira pod visokim pokroviteljstvom UNESCO-a, što je najviši vid pokroviteljstva koje UNESCO dodjeljuje jednom kulturnom projektu. Ovo veliko priznanje Festival je dobio u okviru obilježavanja 70. obljetnice rada UNESCO-a i 45. obljetnice CIOFF-a, te se očekuje nekoliko tisuća posjetitelja.

Za kraj je predviđeno otvaranje natjecanja u tradicionalnim sportovima “Strljanica 2015.”, odnosno natjecanje kosača u košenju trave ručno izrađenom kosom, te prezentiranje vještina u drugim sportovima i zanatima, kao što su međunarodne galopske konjičke utrke, bacanje kamena, potezanje konopa i sl.

Izvor: kupres-kultura.org

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar