Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, vratio se u BiH

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, vratio se u BiH

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, nakon što je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo iz Beča, obratio se javnosti, kazavši da su ga emocije svladale, no da će se nastaviti boriti za Davida, Dženana i svu djecu, javlja N1.

“Prvo u ime sina moga Davida, hvala svima. Hvala dijaspori koja me je tri godine hranila i čuvala, hvala Ifetu i grupi Pravda za Davida. Vratio sam se po pravdu za Davida, Dženana i po pravdu za sve”, istaknuo je.

Rekao je da se vratio iz Austrije jači nego ikad, i psihički i fizički.

“Boravak tamo mi je pomagao. Nikad neću odustati. Priključite nam se, ovome mora doći kraj. Ovo što rade, Memiću i svima nama, graniči sa modernim fašizmom, neće nam pomoći zapad, ni EU, moramo sami naći snagu. Ako može vrhunski pravnik da riskira život šest godina uz slučaju Memić i četiri u mom slučaju i sve ostalo, red je da svi ostali izađu iz zone komfora”, rekao je.

“Moj život je ugrožen”

Kazao je da očekuje djela i sastanak u Tužiteljstvu BiH. Feraget je dodao da se to očekuje sutra.

“Moj život je ugrožen. Nek govore da sam četnik, balija i vehabija, ja sam otac Davida. Ova dva slučaja se moraju dovest do kraja. Što god Muriz Memić uradi bit ću uz njega do kraja”, istaknuo je.

Ozren Peduv, predstavnik grupe “Pravda za Davida”, na sarajevskom aerodromu najavio je pred okupljenima da će borba biti još jača “za ubijenog sugrađanina iz Banjaluke”. Najavio je i veće prosvjede.

“I dalje nemamo konkretnu informaciju iz Tužiteljstva BiH. Ako se tako nastavi, prosvjedi će se dogoditi. Siguran sam da će se dogoditi u Sarajevu“, rekao je Perduv.

Slučaj Dragičević i Memić moraju biti rješeni

Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Dragičević i Memić, kazao je kako ova dva slučaja moraju biti riješena jer se radi o 14 prioriteta Europske komisije – pravosuđe.

“Političari su u dobroj mjeri involvirani u zataškavanje ova ova ubojstva. Gospodin Priebe je bio vrlo jasan u svom izvještaju i skoro izjavio da su ova dva slučaja test za pravosuđe“, rekao je Feraget.

Kazao je kako postoji teorijska mogućnost da netko progoni i dalje Davora Dragičevića, ali ne vjeruje da će doći do uhićEnj.“Spremni smo na sve“, kazao je Feraget.

Podsjetimo, Dragičević je otišao iz BiH 30. PROSINCA 2018. godine nakon niza proSVJEDA na Trgu Krajine. Boravio je u Beču, ali mu je Austrija odbila azil.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar