Devedesetka Prozor-Rama odgovara medijskim napisima: Spominjanje Uzdola i njegovih žrtava  dio je niske, primitivne i bezobrazne kampanje koja se pokušala iskoristiti protiv HDZ 1990

Devedesetka Prozor-Rama odgovara medijskim napisima: Spominjanje Uzdola i njegovih žrtava  dio je niske, primitivne i bezobrazne kampanje koja se pokušala iskoristiti protiv HDZ 1990

U svezi najnovijih medijskih pokušaja da se omalovaži stav Općinskog odbora HDZ-a 1990 Prozor – Rama vezan za koaliranje sa HDZ BIH, te neistina koje se pokušavaju provući kao istine, ponavljamo:

Članovi OO HDZ 1990 Prozor-Rama na VIII. sjednici Općinskog odbora održanoj dana 10.01.2019. godine u Prozoru, u raspravi o aktualnoj političkoj situaciji u našoj stranci i pregovorima o koaliranju  HDZ 1990 i HDZ BiH, donijeli su zaključak da  OO HDZ 1990 Prozor-Rama ne podržava ulazak u koaliciju za obnašanje vlasti sa HDZ-om BiH, iz razloga nesposobnosti te stranke u borbi za stvarna prava i za bolje životne uvjete Hrvata i svih drugih naroda u Bosni i Hercegovini.

Svima nam je jasno da je HDZ 1990 na proteklim izborima ostvario loš rezultat te da ne treba biti dijelom nikakvih koalicija već naći svoje mjesto u oporbi i pripremati se za slijedeće izbore. Smatramo da je takav stav potpuno korektan i politički ispravan, k tome pravi način da se očuva HDZ 1990 kao stranka koja je nastala na otporu jednoumlju HDZ-a BiH i za koju svi ističemo da je stvarna alternativa Hrvatima u BiH. Komu smeta da takva i ostane?

Spominjanje alijansi (u kojima su, koliko znamo, bili neki HDZ-ovi današnji suradnici, nikada HDZ 1990), stil je spinova koji imaju za cilj prevariti i u krivom smjeru uputiti čitatelje. Devedesetka ni u Rami ne predlaže niti bi podržala bilo kakvu alijansu.

Dovođenje Komšića u vezu sa Devedesetkom iz Rame također je obmana čitatelja – HDZ 1990 imao je svog kandidata za člana Predsjedništva, Rama je dobro glasovala za doktoricu Dianu Zeleniku kao jedinog stvarnog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

Spominjanje Uzdola i njegovih žrtava  dio je niske, primitivne i bezobrazne kampanje koja se pokušala iskoristiti protiv HDZ 1990, a na koju su žitelji Uzdola odgovorili do sada najvećom potporom kandidatima HDZ 1990 na proteklim Općim izborima. Jer znamo mi svi da je domoljublje trebalo pokazati u razdoblju Domovinskog rata, u razdoblju u kojemu su neki bili uz svoj narod, a drugi radili protiv svog naroda. Takvi danas pokušavaju biti lideri. Prepoznajte tu izdaju, vi gospodo upregnuti protiv Rame,  pa ćete početi razumijevati tko je sve nas doveo u ovo stanje bijede u kojemu se nalazimo i mi Hrvati ali i svi drugi narodi u BiH. 

Zato i dalje smatramo i ponavljamo da, slijedom loših izbornih rezultata, HDZ 1990 treba ostati u oporbi  te ne podržavamo ulazak u koaliciju za obnašanje vlasti sa bilo kojim političkim subjektom, pa ni sa HDZ-om BiH, iz razloga nesposobnosti te stranke u borbi za stvarna prava i za bolje životne uvjete Hrvata i svih drugih naroda u Bosni i Hercegovini.

 

            Prozor – Rama, 17.1.2019.                           HDZ 1990 OO PROZOR – RAMA

                                                                                   Ured za informiranje            

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar