• Kauboji rastavili Španjolske rukometaše
  • Kauboji rastavili Španjolske rukometaše
  • Kauboji rastavili Španjolske rukometaše

Kauboji rastavili Španjolske rukometaše

Kakva utakmica! ‘Kauboji’ su rastavili europske prvake Španjolce (23-19), jednog od favorita. S četiri boda idemo dalje, u nedjelju na Brazil, u ponedjeljak je Njemačka, s Francuskom igramo u srijedu.

Čudesni Šego, nepogrešivi Horvat, granitna obrana, Duvnjak koji žmirećki pronalazi suigrače i dobri div Musa koji nemilice trpa. Hrvatska je pobijedila Španjolsku 23-19, prvi smo u skupini i prenosimo maksimalna četiri boda u drugi krug što znači da smo korak bliže polufinalu. Sad nam u drugom krugu redom slijede Brazil (nedjelja), Njemačka (ponedjeljak) i Francuska (srijeda).

S ovakvom igrom i s ovakvim Šegom, imamo se pravo nadati velikim stvarima. Dobro je biti skroman, ali svi koji su gledali ovu utakmicu složit će se da je ovo bila igra za medalju. Naravno, još ništa nije gotovo, idemo u drugi krug, na korak smo do polufinala, a ovom predstavom Hrvatska se od autsajdera uoči prvenstva pretvorila u jednog od favorita za medalju.

‘Kauboji’ su protiv Španjolske, aktualnog europskog prvaka – briljirali.

Odigrali su, u to nema nikakve sumnje, najbolju utakmicu na turniru. Na poluvremenu je bilo tri razlike (13-10), moglo je biti i pet i više. Kad su se Španjolci malo približili, Lino Červar je ekspresno reagirao.

– Dečki, ajmo u 5-1 obranu!

Kakav sjajan potez. Od tog trenutka Španjolci su nestali, Hrvatska je otišla na pet golova prednosti. Da nije bilo isključenja koje su Španjolci iskoristili i zabili nam dva gola u nizu i čudnog kriterija danskih sudaca koji su okretali glavu na čiste faulove nad našim igračima, na odmor bismo otišli i s većom prednošću.

Pritisnuli su Španjolci u nastavku, nadali su se valjda nekakvoj ‘crnoj’ rupi koju su često ‘kauboji’ imali. Ali jedina rupa bila je ona u španjolskoj obrani, rupa kroz koju su Cindrić, Duvnjak, Horvat, Musa i društvo trpali i trpali i trpali… Ma i kad je stao napad, obrana nije popuštala i europski prvaci nisu nam mogli ništa.

Sve to pratilo je osam tisuća hrvatskih duša koji su nosili ‘kauboje’. U Münchenu smo bili kao doma, sad idemo u Köln gdje igramo drugi krug. Bit će to povratak u grad koji nam je 2007. bio nesretan jer smo tamo doživjeli jedini poraz na SP-u, od Francuske u četvrtfinalu. Igrali smo tada najbolji rukomet na turniru, ali s jednim porazom završili smo peti.

Ovaj put će biti drugačije. Ovo je nova Hrvatska, spremna na velike stvari. Ovo je Hrvatska u kojoj Šego brani kao u transu, Horvatu ne drhti ruka na sedmercu, Musa trpa sve živo, Duvnjak vodi momčad na terenu, a navijači je nose s tribina.

Ovo je Hrvatska koja može daleko…

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu ‘Moja Croatia’ majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile

foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar