• Devedesetka: Stavovi u svezi nelegalne uzurpacije predstavljanja Hrvata BiH od strane Dragana Čovića

Devedesetka: Stavovi u svezi nelegalne uzurpacije predstavljanja Hrvata BiH od strane Dragana Čovića

Devedesetka Prozor-Rama javnosti upućuje stavove u svezi Dragana Čovića i njegovog predstavljanja Hrvata BiH.

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor – Rama na svojoj je sjednici dana 10.1.2019.  komentirao i oštro osudio izdajnički i prevarantski odnos Dragana Čovića i njemu odanih ljudi, koji kroz cijelo dosadašnje djelovanje, a posebno pri nedavnom boravku u Banjoj Luci, rade veliku štetu prvenstveno Hrvatima u BiH.

Njihov aplauz osuđenom ratnom zločincu Slavku Lisici pokazuje svu bestijalnost elite okupljene oko Dragana Čovića, pokazuje odmak od hrvatskog naroda u cjelini, pokazuje spremnost na izdaju. Jer, ni Rama ne zaboravlja da je četnička artiljerija Slavka Lisice bez imalo milosti sa Kupresa gađala civilne ciljeve po Prozoru i okolnim selima i ubijala naše civile i vojnike HVO-a. A tada su ginuli i Gruđani, Livnjaci, Tomislavgrađani, Bugojanci, Posavina.Tko ima pravo takvomu dati pljesak?

Možda je zaljubljenost Dragana Čovića u samog sebe, njegova  velika želja da bude u centru pažnje, da bude velik i slavan, doprinijela odluci da sudjeluje na svečanosti u Banja Luci. Ipak, sigurni smo da tu ima i drugih, puno ozbiljnijih uzroka i razloga. Trebamo se samo prisjetiti da je upravo Dragan Čović bio onaj koji je najveći dio ratnog puta odradio u Sokolu pomažući JNA avijaciji i tehnici u napadima na hrvatske gradove. Trebamo se prisjetiti da je upravo on osmislio poslijeratnu rasprodaju strojeva iz ramskih (a i mostarskih i drugih) tvornica i time spriječio otvaranje radnih mjesta u mjestima sa hrvatskom većinom. Trebamo se prisjetiti da se upravo u njegovu razdoblju vođenja Hrvata u BiH bilježi njihov najlošiji položaj, iseljavanje i posljedično bijeg od bijede u koju ih je uvukao. Bojimo se da je on zapravo projekt protuhrvatske urote koja nastavlja one rabote još iz doba Sokola i koja danas sustavno uništava hrvatstvo u Bosni i Hercegovini  na najperfidniji i najopasniji način.

Zato Draganu Čoviću nikada nismo dali za pravo da nas zastupa bilo gdje. Smatramo da nije dostojan biti ni na čelu mjesnog odbora, a kamoli na čelu Hrvata, dostojanstvenog i vrijednog naroda koji je starosjedilac i u današnjoj Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj.

Bez obzira na izborne rezultate stečene, između ostalog, i obmanama i prijevarama, od Dragana Čovića tražimo povlačenje sa svih funkcija koje je u ime hrvatskog naroda sam sebi pripisao. Pozivamo ga na odstupanje i iz Hrvatskog narodnog sabora koji bi time stekao uvjete iz privatne udruge prerasti u mjesto iznošenja kreativnih i općekorisnih ideja i projekata hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. 

Prozor – Rama, 14.1.2019.                                                   HDZ 1990 OO PROZOR – RAMA

                                                                                              Predsjedništvo

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar