• Dijamantni pir proslavili Đulka i Sabit Manov iz Prozora
  • Dijamantni pir proslavili Đulka i Sabit Manov iz Prozora
  • Dijamantni pir proslavili Đulka i Sabit Manov iz Prozora

Dijamantni pir proslavili Đulka i Sabit Manov iz Prozora

Dijamantni pir u subotu su u krugu najbliže obitelji proslavili Đulka, rođena Grcić (78) i Sabit Manov (82) iz Prozora. Prije 60 godina, 7. marta 1959. godine izgovorili su sudbonosno da i jedno drugome se zakleli na vječnu ljubav.

Sabitu su tada bile 22 godine, a Đulka je bila još maloljetna, te je trebala dozvolu da se može vjenčati, a vjenčao ih je pokojni Ivan Meštrović, tadašnji matičar.

– U braku smo 60 godina, a znamo se od malih nogu, jer smo živjeli u komšiluku, prisjeća se Sabit, najčešće bismo se sastajali i ašikovali kad bih ja s posla prolazio pokraj njezine kuće. Nisu to bile svadbe kao danas, al se i u to vrijeme veselilo i slavilo, skoro sedam dana, dok se izredaju svi prijatelji i rodbina.

– Živjeli smo u zajednici, ja sam radio kao stolar i brinuo da obitelji ništa ne fali, a Đulka  je vodila domaćinstvo i odgajala djecu, jer nam je najvažnije bilo da djecu izvedemo na pravi put, u čemu smo hvala Bogu i uspjeli, s ponosom ističe Sabit.

– Imamo tri sina, svi imaju svoje obitelji, a posebnu radost daju nam naših pet unuka, od kojih je jedna udata, a uskoro se udaje i druga, kaže Đulka.

U zajedničkom životu bilo je i teških i sretnih trenutaka, ali su oboje zahvalni Bogu što su im djeca živa i zdrava i što su na okupu, tako da se svakodnevno viđaju, što im pričinja veliku radost i čini da im umirovljenički dani budu ljepši.

Razumiju moderno vrijeme, ali se sa sjetom prisjećaju prijašnjih vremena, kada je bilo više druženja, živjelo se teže, ali je svijet bio veseliji i vedriji ili smo mi tada bili mlađi, pa nam je sve bilo ljepše, kaže Sabit.

Na pitanje u čemu je tajna uspješnog braka, Đulka, koja je do tada puštala glavnu riječ Sabitu, kaže da je najveća tajna i recept za dug brak jedno jedino, a to je uzajamno poštivanje, poštujte jedno drugo i sve će biti dobro.

Čestitamo im godišnjicu i želimo još dugo zajedničkih godina u zdravlju i veselju!

 

 

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar