Dinamo i Totenham sredinom ožujka u osmini finala Europske lige

Dinamo i Totenham sredinom ožujka u osmini finala Europske lige

Dinamo Tottenham sredinom ožujka igrat će dvomeč osmine finala Europske lige. Prvi dvoboj zakazan je za 11. ožujka, drugi za tjedan dana kasnije. Još se uvijek ne zna gdje će se ti dvoboji igrati, što zbog vjerojatne zamjene domaćinstva zbog utakmica Arsenala Olympiakosa, a što zbog novog soja koronavirusa u Velikoj Britaniji.

Ipak, zasad se zna da bi se Jose Mourinho sa svojim Spursima trebao pojaviti u Zagrebu, To bi mu, dogodi li se, bio drugi dolazak u hrvatsku metropolu. Deset godina ranije, u Ligi prvaka je Mourinho na klupi Real Madrida dobio u Maksimiru s 1:0.

Odmah nakon što je ždrijeb spojio Dinamo i Tottenham, reagirao je i sam Mourinho koji u nedjelju igra domaću premierligašku utakmicu protiv Burnleyja.

– Dinamo je dvaput pobijedio Krasnodar, a protiv Rusa nikad nije lako igrati. Lako su osvojili i skupinu u kojoj su bili Wolfsberger, CSKA i Feyenoord. Oni su svake godine u Ligi prvaka. To je hrvatski nogomet, prepun talenata. Vjerujem da ćemo igrati kod njih, imaju dobar stadion. Zagreb nije predaleko, nećemo dugo putovati i to su pozitivne stvari. No najvažnije je da prođemo u četvrtfinale. Ne razmišljamo još uvijek o engleskom finalu koje je moguće, ali je cilj pobijediti Dinamo – rekao je Portugalac.

Tottenhamov raspored do prve utakmice s Dinamom nakon Burnleyja doma nosi im gostovanje kod Fulhama te domaći dvoboj s Crystal Palaceom. Između dva dvoboja s hrvatskim prvacima igrat će i veliki sjevernolondonski derbi protiv Arsenala. Dakle, do dolaska u Zagreb, ako ga uopće i bude, ne trebaju se ni micati iz Londona.

EUROPSKA LIGA

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar