• Dinamo je preživio Skënderbeu
  • Dinamo je preživio Skënderbeu
  • Dinamo je preživio Skënderbeu

Dinamo je preživio Skënderbeu

‘Modri’ su se uspjeli izvući iz ponora zahvaljujući spretnom Henriquezu i remizirali 1-1 u prvoj utakmici play-offa Europske lige.

– Postoji poslovica ‘U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi’, iako ovo za nas nije bio poraz, već remi. Prvo poluvrijeme nije bilo kako smo očekivali, kako smo željeli i publika nas je s pravom izviždala na poluvremenu. Tu nije bila energije, tu nije bila emocije. Drugio dio je bio puno bolji, publika je to osjetila, na kraju nas gurala naprijed – rekao je Mario Cvitanović, pa dodao:

– Žao mi je što nismo uspjeli pobijediti, pokazalo se da je svaki suparnik opasan kada im to dopustite. A mi smo u prvom dijelu to radili. Drugo poluvrijeme je put kojim trebamo ići. Idemo u Albaniju pobijediti, idemo proći, svi želimo Europsku ligu. Napravit ćemo sve da u tome uspijemo.

‘Ćorić? Ne želim komentirati pojedince’

Vrlo rano ste izvadili Ćorića, je li riječ o ozljedi ili niste bili zadovoljni njegovom partijom?

– Ne komentiram pojedince, već samo igru momčadi. Svaki pojedinac je dio ekipe, svi se moraju podrediti momčadi.I svatko od njih mora dati maksimum. Prvo poluvrijeme nismo imali nijednog igrača na top razini, pa je i situacija na terenu bila takva. Niti jedan pojedinac ne može sam iznijeti utakmicu, to može napraviti samo momčad.

Što ste igračima rekli u svlačionici?

– Rekao sam im kako smo u prvom dijelu bili pasivni, neagresivni i kako smo oduzeli jako malo odbijenih lopti. Stajali smo daleko, nismo bili konkretni u fazi napada. Imali smo neke situacije za zadnji pas ili šut, ali ih nismo dobro izreazirali. U nastavku nas lopta nije htjela, možda smo kažnjeni zbog prvog dijela, ali vjerujem da ćemo proći.

Je li vas iznenadio Skënderbeu visokim presingom?

– Nisu me oni iznenadili ničime osim igračem (Sowe) koji je zaigrao u vrhu napada. Tek je došao, nije još igrao za njih, pa smo ga vidjeli samo putem videosnimke. Skënderbeu ima neugodna krila, puno smo im dopuštali situacije ‘jedan na jedan’, iz takve smo situacije i primili gol. No, mi ćemo biti spremni za uzvrat, a vjerujem da ćemo tamo biti jači i za Soudanija – rekao je Mario Cvitanović.

‘Dobio sam puno poruka da su nam poništili čisti gol’

Riječ je dobio i trener Skënderbeua Ilir Daja…

– Mogu reći da smo uzeli što smo htjeli, ovo je za nas jako dobar rezultat. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, nisam još vidio snimku, ali sam dobio puno poruka da nam je neopravdano poništen jedan gol. U tom periodu nismo Dinamu dali puno prostora, a paralelno smo bili opasni iz kontranapada. Ovo je za nas dobar rezultat, u uzvratu ćemo vidjeti drugačiji Skënderbeu, u Elbasanu očekujemo veliku podršku naših navijača – rekao je trener Skënderbeua Ilir Daja, pa nastavio:

– U nastavku smo pali, nismo uspjevali više kontrolirati loptu. Ne mislim da smo se umorili, ali nismo bili pravi. Dinamo je odlična momčad, mogli smo pobijediti, ali i ovih 1:1 za nas je dobar rezultat. U uzvratu ćemo imati više samopouzdanja. Tko je sada favorit? Sve je i dalje otvoreno, bit će to zanimljiv dvoboj. Ako u uzvratni susret krenemo kao danas, bit će to za nas velik korak prema plasmanu u Europsku ligu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar