• Pickford ukrao hajdučke snove! Najbolji igrač Evertona golman
  • Pickford ukrao hajdučke snove! Najbolji igrač Evertona golman
  • Pickford ukrao hajdučke snove! Najbolji igrač Evertona golman
  • Pickford ukrao hajdučke snove! Najbolji igrač Evertona golman
  • Pickford ukrao hajdučke snove! Najbolji igrač Evertona golman

Pickford ukrao hajdučke snove! Najbolji igrač Evertona golman

Hajduk ipak nije mogao do čuda u Engleskoj. Everton je u prvoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige na Goodison Parku slavio 2-0, čime je zadržao pobjednički niz ove sezone u službenim utakmicama. Osim toga, u četiri utakmice nije primio gol.

Splićani su imali dosta šansi za gol koji bi mu otvorio puno veće šanse za uzvrat sljedeći četvrtak na Poljudu, no i ovako će uz krcate tribine (ne bude li naknadne Uefine kazne) probati doći do čuda i u četvrtom uzastopnom pokušaju napokon ući u skupine Europske lige.

Priče kako je Everton ovu utakmicu smatrao manje važnom zbog zgusnutoga programa u domaćim natjecanjima pale su u vodu kad su se pojavili sastavi jer Ronald Koeman na teren je od prve minute poslao sve najbolje što ima. I Hajduk se s takvim veličinama borio prsa o prsa sve do isteka pola sata igre, a onda je, do poluvremena, primio dva komada.

Michael Keane razveselio je Goodison Park u 30. minuti kad je Bainesovoubacivanje glavom preusmjerio u mrežu, a pritom je možda i faulirao Hysena Memollu. Četiri minute potom navijači Hajduka uzrokovali su incident sukobivši se s redarima i policijom. Utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta, no više problema, srećom, nije bilo. Pitanje je kakva će biti kazna…

Everton v Hajduk Split - UEFA Europa League Play-Off - First Leg - Goodison Park | Autor: Nigel French/Press Association/PIXSELLfoto: Nigel French/Press Association/PIXSELL

Na isteku 45. minute Hajduk je primio i drugi gol. Prva zvijezda momčadi Evertona Wayne Rooney sjajno je uposlio Idrissu Gueyea koji je utrčao u šesnaesterac Hajduka i poslao loptu u drugi kut. Baš je Rooney mogao u posljednjoj, petoj minuti nadoknade zabiti i treći gol, ali Dante Stipicaspasio je Hajduk veće štete.

U drugom poluvremenu potpuno drugačiji odnos snaga. Hajduk je zaigrao puno bolje i puno više izlazio u protivničku polovicu. U 61. minuti Ohandza je u kontri pucao prema drugoj stativi. Odlično ga je pročitao Jordan Pickford, čovjek čiji je transfer iz Sunderlanda ovo ljeto (28,5 mil. eura) vrjedniji od cijele momčadi Hajduka (22,9 mil. eura).

Hajduk je u samoj završnici imao još tri sjajne šanse doći do gostujućeg gola. Igrala se 83. minuta kad je Nikola Vlašić zakasnio na petercu na jednu loptu, potom je džoker Ante Erceg promašio okvir, a Memolla zadao prave muke Pickfordu bombom s 30 metara.

Everton se tako sasvim približio fazi po skupinama Europske lige, ali prvo će morati preživjati pakleno gostovanje na Poljudu pred 30.000 ljudi. Bit će to atmosfera koja će sasvim sigurno ponijeti hajdukovce u pokušaju da dođu do čuda.

(izvor: 24sata.hr)

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing