Dinamo saznao suparnika na startu nokaut-faze Europa lige

Dinamo saznao suparnika na startu nokaut-faze Europa lige

ŽDRIJEB parova šesnaestine finala Europa lige održan je u Nyonu, a Dinamo je kao nositelj izvukao ruski Krasnodar.

Dinamo je kao pobjednik skupine K imao status nositelja, kao i ostalih 11 pobjednika skupina te četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz Lige prvaka. Kao nositelj hrvatski prvak će imati i prednost domaćeg terena pa će prvi susret 18. veljače igrati u Rusiji, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir. Ždrijeb osmine finala održat će se dan nakon uzvratnih utakmica.

Rusi stigli iz Lige prvaka, uzeli su Chelseaju bod

Krasnodar je u nokaut-fazu Lige prvaka stigao kao trećeplasirani u skupini Lige prvaka iza Chelseaja i Seville. Oba puta je izgubio od Seville (2:3 i 1:2), izvukao bod u okršajima s Chelseajem (0:4 i 1:1), a treće mjesto izborio je u izravnim duelima s Rennesom (1:0 i 1:1). Krasnodaru puno lošije ide u ruskom prvenstvu ove sezone, tek je osmi s 11 bodova manje od vodećeg Zenita, ali je u posljednje dvije utakmice s po 5:0 slavio protiv Lokomotiva i Rotora.

Krasnodar ima skuplju momčad od Dinama za 40 milijuna eura, napad predvodi Marcus Berg

Krasnodar na Transfermarktu ima čak šestoricu igrača koji vrijede više od 10 milijuna eura. Uz vratara Safonova, to su ofenzivci Vilhena, Wanderson, Cabella, Claesson i Sulejmanov. Ove sezone je 30-godišnji Cabella ključni igrač u ofenzivnom dijelu i Krasnodar najbolje igra kad je on u momčadi. Zabio je devet golova uz dvije asistencije, a najbolji strijelac momčadi je 34-godišnji Marcus Berg, bivši igrač HSV-a i PSV-a koji je u Rusiji od prošle godine. Berg je postigao 10 golova i upisao tri asistencije. Ukupna vrijednost momčadi Krasnodara je procijenjena na 116 milijuna eura, 40 milijuna više nego Dinamova.

Dinamo će pokušati ponoviti uspjeh iz 2019. godine

Nakon što je 49 godina čekao na europsko proljeće, Dinamo je u zadnje tri sezone dva puta prezimio u Europi.

U sezoni 2018./19. Modri su pod vodstvom Nenada Bjelice dogurali do osmine finala Europske lige u kojem su ispali od Benfice. Prošle sezone su zaključili europski put u skupini Lige prvaka, a ove sezone pod vodstvom Zorana Mamića osvojili su prvo mjesto u skupini EL-a s 14 bodova i jednim primljenim golom i sada ih čeka ogled protiv Krasnodara.

Težak ždrijeb za United i Arsenal, Zvezda na Milan

Već na startu nokaut-faze odigrat će se nekoliko derbija. Manchester United prolazak traži preko Real Sociedada, Arsenal preko Benfice, a Roma će igrati protiv Brage. Prvak Srbije Crvena zvezda igrat će protiv Milana, a Wolfsberger, koji je u skupini završio iza Dinama, ide na Tottenham.

Ove sezone finale je 26. svibnja u Gdanjsku. Osvajač Europa lige izborit će plasman u grupnu fazu Lige prvaka sljedeće sezone.

index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar