Divlji konji na putu Šujica – Livno

Divlji konji na putu Šujica – Livno

Na cestama u Bosni i Hercegovini prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku, a učestali su i odroni na brojnim dionicama. Vidljivost je smanjena zbog magle na dionicama magistralnih cesta M-17 Konjic-Drežnica i M-16.2 Prozor-Jablanica, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva, te uz rijeku Lašvu. Na magistralnoj cesti M-15 Livno-Šujica upozoravamo na izlaske divljih konja na kolnik.

Na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, može se očekivati mjestimična poledica. Apelira se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim prometa na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim cestama R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Jednom trakom prometuje se na magistralnoj cesti M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog radova na sječi stabala u zaštitnom pojasu regionalne ceste R-469 Banovići-Ribnica, od 8.00 do 14.00 sati mogu se očekivati kraće obustave prometa (do 15 minuta). Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar