Djeca i djelatnici Dječjeg vrtića Ciciban posjetili Narodnu knjižnicu Rama

Dječji vrtić „Ciciban“ u sklopu teme za mjesec ožujak „Dani kulture u Rami i ramski običaji“, u plan je uvrstio  posjetu Narodnoj knjižnici Rama.

Danas su djeca zajedno sa svojim odgajateljicama i mamama koje su došle na ispomoć posjetila Narodnu knjižnicu.
Primili  su ih djelatnici knjižnice, a nakon upoznavanja s uslugama knjižnice djeci je čitana bajka o Snjeguljici.Iako im je poznata oni su je s divljenjem slušali, a kasnije su se za nagradu zasladili bombonima.

U ruke su dobili po slikovnicu i gledali neki te čitali da osjete u pravom smislu spoj čitalac-knjižnica.
Cilj je da se djeca naviknu i razviju čitalačke navike.Čitanje za malu djecu  ima brojne koristi.

Mala djeca uživaju u društvu i smirenim glasovima svojih roditelja i odgajatelja iako ne mogu razumjeti riječi u priči.
Čitajući djeci obogaćujemo ih raznim vještinama koje će im koristiti u odrastanju i tim se pomaže izgraditi njihova slušna percepcija.

Čitanje djeci stimulira razvoj govora, obogaćuje rječnik, povećava raspon pažnje i poboljšava sposobnost fokusiranja pažnje na priču. Kad roditelj čita priču svojem djetetu to je prilika da provede vrijeme zajedno daleko od stresa svakodnevnice.
 
„Ako želite da vaša djeca budu inteligentna, čitajte im bajke. Ako želite da budu još inteligentnija, čitajte im još bajki. Kad preispitam sebe i svoj način razmišljanja, dolazim do zaključka da mi je talent za maštanje značio više od bilo kakvog talenta za apstraktno, pozitivno razmišljanje.“ (Albert Einstein)

Na odlasku djeca su se lijepo zahvalila i obećala opet doći !
 
Marija Bešker
                                   
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar