Djeca nade: Priopćenje

UG RDPP „Djeca nade“ Prozor-Rama kroz aktivnosti u okviru projekta „Osnaživanje i rehabilitacija osoba s invaliditetom“ utjecala je na razvoj različitih sposobnosti korisnika. Projekt podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a implementira Savez organizacija za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama u FBiH (SUMERO).

Kroz aktivnosti pomenutog projekta postigli smo sljedeće rezultate: razvoj kreativnosti korisnika, zatim razvoj fine motorike odnosno manipulacije predmetima, dalje korisnici su poboljšali okulo-motornu koordinaciju, vidnu percepciju, kratkoročno pamćenje, te usmjerenu pažnju i logičko zaključivanje. Pored toga korisnici su se upoznali s pojmovima koji su im do tad bili nepoznati, stekli su nova znanja i nove vještine, potrebne prije svega za obavljanje svakodnevnih zadataka u domaćinstvu. Također, korisnicima se omogućilo iznošenje mišljenja i širenje osobnih vidika kroz razgovor s drugima. Ovime smo dobili uvid u trenutno stanje potreba korisnika i one aspekte njihova života koje je potrebno poboljšati te ćemo se u budućem radu u tom smjeru i kretati. 

Ovim putem se želim zahvaliti svim korisnicima i roditeljima koji podržavaju rad udruge i svojom suradnjom omogućavaju da postignemo ovakve rezultate.

Koordinator projekta
SELMA GRCIĆ

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar