• Dječji vrtić “Ciciban”- Na listi čekanja 35 djece
  • Dječji vrtić “Ciciban”- Na listi čekanja 35 djece

Dječji vrtić “Ciciban”- Na listi čekanja 35 djece

Na mjesto u Dječjem vrtiću Ciciban u Prozoru od početka ove pedagoške godine čeka 35 djece.

U JU Dječji vrtić “Ciciban” Prozor trenutno ima 48 djece koji su na dnevnom boravku od 6 do 8 sati. Djeca su raspoređena u tri odgojne skupine: jedna mješovita skupina jaslice (djeca do tri godine starosti ) i dvije mješovite vrtićke skupine (djeca od tri godine starosti do polaska u školu) sukladno Pedagoškom standardu i normativu za predškolski odgoj HNŽ na prostor koji imamo, kaže nam Julijana Juričević, ravnateljica ove ustanove.

U Ustanovi su zaposleni: ravnatelj, 4 odgajatelja, kuharica i spremačica.

Uvjeti su jako loši, cijeli prostor (zgrada i dječje igralište) nije u skladu s propisanim Pedagoškom standardim i normativom. Velika je vlaga, nema izolacije, hrana se mora iznositi vani jer su igraonice odvojene vanjskim stepenicama, pristupačnost igralištu je tekođer loša (imaju troje stepenice do igrališta), na katu igraonice je zajednički wc sa samo jednom slavinom za pranje ruku, jednim muškim i jednim ženskim wc-om, dok se u prizemlju jednim wc-om koriste svi zajedno, namještaj je već dotrajao, kuhinja isto tj. cijeli prostor nije u skladu sa Pedagoškim standardom i normativom, dodaje ravnateljica.

S druge strane, po njezinim riječima, postignut je značajan napredak i pomak u kvaliteti rada s djecom, za što zasluge pripadaju stručnoj osposobljenosti uposlenog osoblja, tako da je i interes za upis u vrtić povećan, te se sada na listi čekanja nalazi 35 djece, za koje je skori upis vrlo neizvjestan.

Ravnateljica Juričević kaže da toliki interes potvrđuje da su roditelji prepoznali vrijednost vrtića i to koliko je značajno za dijete da se druži s vršnjacima, stekne određene vještine, radne navike i koliko je vrtić važan u cjelokupnom odgoju i obrazovanju za kasniji razvoj djeteta.

Zbog svega navedenog smatram da bi jedan od prioriteta općinske vlasti trebala biti upravo  izgradnja nove zgrade vrtića, kako bi se stekli bolji uvjeta rada i boravka za djecu i povećao kapacitet, te na taj način omogućio boravak u vrtiću svoj zainteresiranoj djeci.

Nadam se da će nadležni u Općini prepoznati važnost ove ustanove u odgojnom procesu djece, te da će se na taj način nastaviti općinska potpora ovoj ustanovi, koja je i do sada bila iznimna i zahvaljujući kojoj roditelji korisnika boravak u vrtiću plaćaju najeftinije u HNŽ, poručuje ravnateljica Juričević.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar