Dodijeljeno 1284 stipendija i subvencija za smještaj

Dodijeljeno 1284 stipendija i subvencija za smještaj

U dvorani zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u nazočnosti dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ, dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta potpisao je ugovore sa studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju ili subvenciju smještaja u studenski dom.

„Hercegovačko-neretvanska županija ukupno stipendira i subvencionira smještaj u studentske domove za oko 2500 studenata. Nastavak je to proaktivne politike Vlade usmjerene na poboljšanje studentskog standarda u sklopu koje je i ove, kao i prošle, akademske godine svim studentima omogućeno dobivanje stipendije ili subvencije smještaja“, kazao je predsjednik Herceg čestitajući stipendistima i zaželjevši im nastavak uspješnog školovanja.

„Cilj vašeg rada treba biti kontinuirano obrazovanje i usavršavanje jer samo tako možete doprinijeti cjelokupnom razvitku društvene zajednice“, zaključio je predsjednik Herceg.

Ministar Hadžović podsjetio je na to kako su pravo na stipendiju ili subvenciju smještaja u studentski dom ostvarili svi studeni koji su aplicirali na objavljeni natječaj i zadovoljili formalno-pravne uvjete.

„Na natječaj se prijavilo više od 1300 studenata. Budući da je naš cilj kontinuirano podizanje studentskog standarda, Vladi smo predložili da i ove godine stipendiramo sve studente. Zahvaljujući razumijevanju i potpori cijele Vlade naš prijedlog je prihvaćen tako da je ove godine pravo na stipendiju u mjesečnom iznosu od 120 KM ostvario 1231 student, a na subvenciju smještaja u studentski dom u mjesečnom iznosu od 189 KM njih 53“, kazao je ministar Hadžović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar