Dodik odlikovao šefa ruskog odbora za zaštitu Ratka Mladića

Dodik odlikovao šefa ruskog odbora za zaštitu Ratka Mladića

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik odlikovao je danas u Banja Luci deputata ruske Državne dume Pavela Sergejeviča Dorohina ordenom zastave RS-a sa srebrnim vijencem. Dorohin je šef Ruskog društvenog odbora za zaštitu haškog osuđenika Ratka Mladića, a ovih dana boravio je i u Beogradu kako bi promovirao knjigu o životu tog bivšeg zapovjednika Vojske RS-a, koji je u Haškom tribunalu osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Pavel Dorohin je jučer bio u studiju kada se Mladić uključio telefonskim putem u program jedne srbijanske televizije s nacionalnom frekvencijom, zbog čega je reagirao i Mehanizam za kaznene sudove. “Dodik je u ime RS-a zahvalio Rusiji za podršku i razumijevanje u provođenju Daytonskog mirovnog sporazuma, navodeći da rusko zalaganje na tom polju ne ugrožava nikoga u Bosni i Hercegovini”, priopćeno je iz ureda entitetskog predsjednika.

Kazao je i da se “Rusija pokazala kao veoma važan faktor očuvanja poštivanja međunarodnog prava, za razliku od nekih drugih zemalja, koje su Daytonski sporazum devastirale i promijenile nasiljem u prethodnim godinama“. U priopćenju se dodaje da je Dodik zahvalio deputatu Dorohinu na čestitkama za izbor na funkciju srpskog člana Predsjedništva u BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar