Dodik prekinuo press konferenciju kako bi se javio Čoviću

Dodik prekinuo press konferenciju kako bi se javio Čoviću

SNIMLJEN “RAPORT” DODIKU: Čović nakon propalih pregovora odmah zvao lice s crne liste.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakratko je prekinuo konferenciju za medije u Banja Luci jer ga je na mobitel nazvao lider HDZ-a Dragan Čović odmah nakon završetka neumskih pregovora.

Čović je obavio kratki raport Dodiku nakon što višednevni razgovori u Neumu nisu zaključeni dogovorom i rješenjem za izmjene Izbornog zakona BiH. – prenosi Bljesak.info

“Samo da vidim kako je bilo u Neumu…”, rekao je Dodik i javio se.

Nakon kratkog razgovora Dodik je okupljenima kazao da je sve propalo te su dogovorili da se vide u Banja Luci sljedećeg tjedna na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.

“Tamo je to sve doživjelo fijasko, ništa od tih modela nije uspjelo“, rekao je potom Dodik. Ostali sudionici press konferencije, predsjednica RS-a Željka Cvijanović i šef banjalučkog SNSD-a Vlado Đajić su šutjeli i uz osmijeh čekali kraj telefonskog razgovora.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da za ukupne odnose u BiH nije dobro što su propali pregovori stranaka iz Federacije BiH o izmjenama Izbornog zakona BiH pod medijacijom međunarodne zajednice. Dodik je naveo da ono što je mogao čuti od lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića ukazuje da gotovo nije bilo nikakvog pomaka.

Podsjetimo, predsjednik HDZ Dragan Čović nakon završetka pregovora u Neumu kazao je da je on potrošio svoj optimizam, i da očekuje da se pregovori nastave u sljedećih 7 do 10 dana.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar